Objavljamo osnutek interpelacije zoper ministrico Milojko Kolar Celarc

DELI:
02.09.2016, NSi

NSi_simbolicna_krscanski_demokratiPotem ko se je vodstvo NSi zaradi vse bolj kritičnih razmer v zdravstvu odločilo za interpelacijo zoper pristojno ministrico Milojko Kolar Celarc, je Poslanska skupina NSi pripravila osnutek interpelacije.

Interpelacijo o delu in odgovornosti ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc želimo v NSi vložiti zaradi odlašanja z reformo zdravstvenega sistema, nedopustnega podaljševanja čakalnih dob pri izvajalcih zdravstvenih storitev, pomanjkanja dialoga in porušenih odnosov med deležniki v zdravstvenem sistemu, odlašanja s preprečevanjem korupcije, finančne nevzdržnosti in nepreglednega in nestrokovnega kadrovanja v javnih zavodih.

“Namen interpelacije ni iskanje krivcev, da se slovensko zdravstvo nahaja v tako silnih težavah. Tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc ni edina kriva, da je danes slovenski zdravstveni sistem v tako kritičnem stanju. Je pa ministrica Milojka Kolar Celarc poleg predsednika vlade najbolj odgovorna, da se v dveh letih, ko vodi ministrstvo za zdravje, niso zgodile potrebne spremembe, ki bi pomenile finančno vzdržen zdravstveni sistem. Še več, razmere v slovenskem zdravstvu so se v zadnjih dve letih močno poslabšale,” piše v uvodu osnutka interpelacije.

“Predlagatelji interpelacije zoper ministrico za zdravje Milojke Kolar Celarc ocenjujemo, da v dveh letih mandata ni naredila dovolj, njeno dosedanje delo pa niti ne predstavlja dobrih obetov, da bi do potrebne zdravstvene reforme v drugi polovici mandata vlade dr. Mira Cerarja sploh prišlo. Si lahko vlada to sploh privošči?” je še zapisano v uvodu osnutka interpelacije.

Celoten osnutek interpelacije zoper ministrico Milojko Kolar Celarc je dostopen na tej POVEZAVI.