Obisk ptujsko-ormoške regije je potrdil, da ima NSi prave rešitve za zagon gospodarstva

DELI:
11.04.2017, NSi

Vodstvo NSi je bilo včeraj spet na terenu. Prisluhnili smo ljudem, pridnim podjetnikom in gospodarstvenikom ter obiskali družinska podjetja, ki so srce gospodarstva. Tudi po tem regijskem obisku smo ugotovili, da so naše rešitve za zagon gospodarstva prave, saj so jih podjetniki podprli.

Vedno znova namreč ugotavljamo, da bi slovensko gospodarstvo lahko rastlo veliko hitreje, če bi odpravili številne administrativne ovire v državi in zmanjšali njegovo obdavčitev. Vse to predvidevajo naše rešitve za zagon gospodarstva.

To je bil eden izmed rednih regijskih obiskov vodstva NSi, na katerih se seznanimo z gospodarskimi in socialnimi razmerami v slovenskih regijah. Takih obiskov je bilo že več kot 40.

“Na teh obiskih obiščemo kar nekaj podjetij, srečujemo se z obrtno-podjetniškimi zbornicami, kmeti, župani, skratka želimo videti, kakšni problemi so na terenu in kaj lahko mi kot poslanci, kot zakonodajalci spremenimo. Pogosto zatem naslovimo poslanska vprašanja v zvezi s konkretnimi problemi na različne ministre ali pa podamo zakonodajne pobude,” je pojasnila predsednica Ljudmila Novak.

Delegacija NSi je obiskala ptujsko obrtno zbornico, društvo Sožitje, agencije Halo ter podjetja Kaass avto, Savne Cefuta, Lehmer, Zaščitna sredstva Mlakar in Meso izdelki Žerak Marko.

Velik poudarek obiska smo namenili majhnim tradicionalnim in družinskim podjetjem. “Tudi na tem območju smo obiskali kar nekaj uspešnih družinskih, malih podjetij. Največji problemi, s katerimi se ta podjetja srečujejo, je, da imajo težave pri pridobivanju raznih dovoljenj, bodisi za širitev proizvodnje ali zaposlovanje delavcev. Preveč je administrativnih postopkov in zaradi tega investicije obstanejo,” je še povedala predsednica stranke.

    

Predsednica Ljudmila Novak se je sestala tudi s ptujskim županom Miranom Senčarjem, s katerim sta med drugim govorila o pomanjkanju denarja za vzdrževanje in obnovo spomenikov državnega pomena. “Občina ima načrte in predloge, a vse se spet ustavi pri pridobivanju soglasij. To je cokla razvoja v Sloveniji,” meni Ljudmila Novak.

Delovni obisk smo zaključili v Sv. Tomažu, kjer se je na pogovornem večeru s poslanci NSi, razvila zanimiva razprava o prihodnosti Slovenije in rešitvah, ki jih ponujamo krščanski demokrati.

Več fotografij z obiska si lahko ogledate TUKAJ.