NSi na delovnem obisku Maribora in okolice

DELI:
29.06.2017, NSi

Vodstvo Nove Slovenije je bilo tokrat na delovnem obisku v Mariboru in njegovi okolici. Prisluhnili smo ljudem, županu Maribora in okoliških občin ter številnim podjetnikom.

Obisk smo pričeli v Slovenski Bistrici , kjer je delegacija NSi obiskala podjetje Impol. Gre za  podjetje, ki je v preteklem letu imelo skoraj 545 milijonov čistih prihodkov od prodaje in 6. največjega slovenskega izvoznika z 2200 zaposlenimi. Obisk smo nadaljevali pri županu Mestne občine Maribor Andreju Fištravcu, nato pa se sestali še z vodstvom Zavarovalnice Sava ter podjetniki, ki so člani Štajerske gospodarske zbornice. V popoldanskem delu smo se sestali z župani okoliških občin, si ogledali industrijsko cono nekdanje tovarne TAM in obisk zaključili z druženjem in pogovorom s člani in simpatizerji NSi ter s sprehodom po Lentu.

Ob robu obiska je predsednica NSi podala tudi izjavo za javnost kjer je dejala: »Želimo si, da bi se Maribor še naprej razvijal in skupaj z okolico ponudil tudi številna delovna mesta. Prav tako upam, da bo v Mariboru več optimizma, ki nam ga Slovencem včasih močno primanjkuje. Mariborčanom tudi želim, da bi jim uspelo izpeljati zastavljene projekte, ki bodo mestu in okolici zagotovo dali nova zagon.«. Podžupan Maribora in podpredsednik OO NSi Maribor Zdravko Luketič pa je dejal, da si želi, da bi mladi ostali v Mariboru in tu našli svojo prihodnost. “V NSi imamo rešitve, da Maribor postane uspešnejši,” je še dodal.

Roman Glaser: Potrebno je znižati davke

Na srečanju Štajerske gospodarske zbornice so podjetniki in obrtniki dejali, da so nižji davki in manj birokracije porok za gospodarski preboj Mariboru. V tem smislu so podprli številne ukrepe NSi, ki imajo za cilj nižje davke in poenostavitev birokratskih postopkov.

       

Predsednik Štajerske gospodarske zbornice Roman Glaser je o gospodarskem programu NSi dejal: “V letu 2014 smo si pogledali gospodarski program Nove Slovenije, ki je dober, saj pokriva tista interesna področja, za katera gospodarstvo smatra, da so dobra. Zato Štajerska gospodarska zbornica podpira in zagovarja gospodarski program Nove Slovenije.”.