NSi za ustavnega sodnika podprla Klemna Jakliča

DELI:
12.01.2017, NSi
IMG_9537-1

“V NSi pričakujemo, da bo predsednik države na listo kandidatov za ustavnega sodnika uvrstil tudi ddr. Klemna Jakliča.” Vodja PS NSi mag. Matej Tonin

Predsednik republike Borut Pahor je začel s posvetovanji z vodji poslanskih skupin in predstavnikoma narodnih skupnosti v DZ za štiri mesta ustavnih sodnikov.

Vodja PS NSi mag. Matej Tonin je na posvetu izpostavil, da je prihodnja sestava Ustavnega sodišča RS izjemno pomembna, pri čemer bi morala biti svetovnonazorsko uravnotežena, s čimer bi se povečala kredibilnost sodišča.

“To bi povečalo zaupanje v ustavno sodišče na obeh političnih polih. V NSi pričakujemo, da bo predsednik države na listo kandidatov uvrstil tudi gospoda Klemna Jakliča in tri ostale, ki izpolnjujejo vse pogoje,” je v izjavi po srečanju s predsednikom države dejal vodja PS NSi mag. Matej Tonin.

Potem ko bo predsednik republike sprejel odločitev o predlogih kandidatov za ustavne sodnike in pred glasovanjem v državnem zboru, je predvidena ločena javna predstavitev štirih predlaganih kandidatov.