NSi: Smo za ureditev statusa istospolnih oseb, ne pristajamo pa na posvojitve otrok. Glasujmo PROTI!

DELI:
17.12.2015, NSi

nsiVodstvo NSi je pred koncem referendumske kampanje priredilo posebno novinarsko konferenco, na kateri je celotno vodstvo stranke povedalo, zakaj je treba na nedeljskem referendumu odločno glasovati PROTI Zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih.

Predsednica NSi Ljudmila Novak:

V NSi pozivamo vse državljane, da se v nedeljo udeležijo referenduma in glasujejo PROTI Zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. V NSi želimo, da se ohrani zakonska zveza v takšni obliki, kot je bila do sedaj zapisana, medtem ko naj se področje istospolnih partnerjev uredi v posebnem zakonu. Hkrati želim izraziti vso podporo tistim, ki so bili na javnih oziroma družbenih omrežjih zasramovani in napadeni, ker so javno izrazili svoja jasna stališča proti ZZZDR. Še posebej bi tukaj izpostavila mlado študentko Normo Korošec, tudi pevko Alenko Gotar, in vse tiste, ki so javno povedali, da se z zakonom nestrinjajo, zaradi česar doživljajo velike osebne napade. S sprejetjem tega zakona obstaja nevarnost, da nekateri dobijo zakonsko podlago tudi za utišanje demokratičnega glasu Slovencev, čemur pa v NSi odločno nasprotujemo.

Podpredsednica NSi Iva Dimic:

V NSi želimo v zadnjih dneh pred referendumom sporočiti državljanom, da naredijo vse, kar je v njihovi moči, da povabijo svoje prijatelje, sorodnike in znance, da gredo na referendum in glasujejo proti. Želimo, da ima otrok pravico do mame in očeta, in da otrok lahko živi srečno in pozna svoje starše, tudi če ne živi z njimi. Upamo, da bomo v nedeljo lahko rekli, da Slovenija spoštuje družino, in da jo bo v prihodnosti še naprej branila.

Podpredsednik NSi Jožef Horvat:

V NSi zagovarjamo svobodo ljudi, vendar pa k tej dodajamo tudi odgovornost. Svoboda in odgovornost morata iti z roko v roki. Moj poziv državljankam in državljanom na nedeljskem referendumu in glasovanju proti, naj bo tudi v imenu 25 obletnice slovenskega plebiscita. Na volišče bom pripeljal vso mojo družino, sorodnike in glasovali bomo proti, ker zagovarjamo družino – najvišjo vrednoto, za katero se v javnih anketah odločajo tudi mladi. Zakon ZL je prišel v DZ RS lansko leto 24. decembra. Ta podatek nam pove, da je bil jasen načrt, kako izvesti brutalni napad na slovenske družine, zato je treba ta zakon na nedeljskem referendumu odločno zavreči.

Vodja PS NSi mag. Matej Tonin:

Istospolne osebe so dejstvo, živijo med nami. Kdo sem jaz, da bi jih sodil? Kljub vsemu pa je treba poudariti, da je zakon Združene levice šel predaleč. Ne gre za izenačitev pravic, ampak gre, da se pravice jemljejo nam. V čem je smisel, da se vsem nam vzame možnost, da smo poimenovani kot oče in mama? To se v ničemer ne dotika istospolnih, se pa dotika vseh nas. NSi je bila ena prvih strank, ki je začela urejati status istospolnih. Smo za ureditev pravnega in socialnega statusa istospolnih oseb, saj želimo, da so v vseh pravicah izenačeni z nami, ne pristajamo pa na posvojitve otrok.

Poslanec NSi Jernej Vrtovec:

Zakon Združene levice je družbeno ekspirementiranje. Ne pride v poštev, da se z zakonom na novo urejajo razmerja z vidika ukinjanja spola ter tudi z vidika posvojitve otrok. Kot odrasel človek si ne želim, da bi odraščal v istospolni skupnosti. Tega tudi ne želim svojim otrokom, zato bom v nedeljo glasoval proti.