NSi je z ukrepi želela znižati obdavčitve plač, vlada pa podjetnikom dviguje davke

DELI:
10.10.2016, NSi

pavel-reberc“Po našem mnenju vladne davčne spremembe ne rešujejo pravih problemov. Največji problem, ko govorimo o plačah, ni obdavčitev, problem so prispevki. Napovedana mini davčna reforma prav pri prispevkih ne bo naredila nič,” je v pogovorni oddaji na TV Slovenija 3 dejal predsednik Gospodarskega kluba NSi mag. Pavel Reberc. “Vlada ni nič naredila za tiste z najnižjimi in najvišjimi plačami,” je še dodal in spomnil na namero vlade, da zviša davek na dobiček s 17 na 19 odstotkov.

Reberc je obenem tudi izrazil skrb, saj se ob napovedanem proračunu zdi, da vlada ponovno denar pretaka iz gospodarstva v javni sektor. “NSi je že pripravila predloge sprememb davčne zakonodaje, ki bo pomagala gospodarstvu, spodbudila investicije in vzpostavila bolj pravične razmere, ko govorimo o nenormalno visokih davkih pri prispevkih,” je poudaril predsednik Gospodarskega kluba NSi.

“Zanimivo je, da je vlada v svojem dokumentu zapisala, kaj so glavne težave gospodarstva, vendar pa tem argumentom potem ni sledila v zakonskih predlogih. Podjetjem je enostavno treba omogočiti večjo fleksibilnost in nižjo obdavčitev zaposlenih,” je na TV Slovenija 3 še dejal mag. Pavel Reberc.

Celotno oddajo si lahko pogledate TUKAJ.