Novi zakon, novi dom in nova zastava za večjo pripadnost domovini

DELI:
08.06.2017, NSi

Predsednica NSi Ljudmila Novak je danes vladi predlagala, naj država vsakemu paru, ki v Sloveniji sklene zakonsko zvezo, po končanem poročnem obredu podari slovensko zastavo. “Novi zakon, novi dom in nova zastava za večjo pripadnost domovini,” je zapisala v pisni poslanski pobudi. Prepričana je, da bi na ta način krepili domovinsko zavest mladoporočencev.

Vsi državljani naj Slovenijo doživljajo kot svojo domovino

“Že večkrat sem na različnih ravneh in ob številnih priložnostih izpostavila pomanjkanje domovinske vzgoje v slovenskem šolskem sistemu, zaradi česar opažamo pomanjkanje domovinske zavesti pri mnogih mladih slovenskih državljanih,” je navedla Novakova in dodala: “Želim si, da bi vsi slovenski državljani, ne glede na narodno pripadnost, doživljali Slovenijo kot svojo domovino in prostor sožitja, kjer lahko v miru, svobodi in na demokratičen način uresničujejo svoje potrebe in dosegajo svoje življenjske cilje”.

Pozitiven učinek na domovinsko zavest

V NSI smo ponosni na Slovenijo, na njen jezik, kulturo in naravne lepote, tudi sama predsednica se, kot je poudarila, zavzema za spodbujanje ljubezni in spoštovanja do domovine, njenih značilnosti, simbolov, izročila in krščanskih vrednot. “Prepričana sem, da bi država s podarjeno zastavo ob poroki mladoporočencem izkazala večjo pozornost in jih hkrati spodbudila, da ob državnih praznikih izobesijo slovensko zastavo. Z majhnimi finančnimi sredstvi bi dosegli velike pozitivne učinke za večjo domovinsko zavest,” je še poudarila Ljudmila Novak..