Novela pomurskega zakona soglasno sprejeta

DELI:
11.05.2017, NSi

Novela pomurskega zakona, ki ga je v obravnavo vložila NSi, je bila na odboru za gospodarstvo danes soglasno podprta s strani vseh članov odbora. Veljavnost pomurskega zakona je tako podaljšana, da bi prekmursko gospodarstvo lahko porabilo vsa sredstva.

»Z novelo pomurskega zakona njegovo veljavnost podaljšujemo z namenom, da se bodo vsa sredstva, ki so bila predvidena za prekmursko gospodarstvo, lahko porabila. Statistični podatki namreč kažejo, da pomurski zakon izboljšuje stanje pomurskega gospodarstva. Zato predlagamo njegovo podaljšanje in dosledno izvedbo,« je v začetku povedal Jožef Horvat.

Spodbudimo razvojni potencial

»Opozarjamo, na ureditev, ki od pomurskih podjetnikov zahteva vračanje oproščenih prispevkov, čeprav krivda za prenehanje zaposlitve ni na njihovi strani,« je opozoril poslanec NSi in dodal: »V NSi smo prepričani, da prekmursko gospodarstvo ima absorbcijske sposobnosti. Potrebno je spodbuditi razvojni potencial.«

»Veseli smo, da je parlamentarni odbor za gospodarstvo soglasno podprl novelo pomurskega zakona, ki smo jo predlagali v NSi. Zahvaljujem se vsem poslanskim skupinam za podporo našemu zakonu, hvala vsem tudi za konstruktivno razpravo,« se je poslanec Horvat zahvalil za podporo.