Nekdo v primeru zaščite terana laže

DELI:
25.01.2017, NSi

slovenija 09.07.2015, Iva Dimic, poslanka, NSi, foto: Anze Petkovsek“Glede na besede evropskega komisarja in izjave ministra Dejana Židana, se v poslanski skupini NSi sprašujemo, kdo tu laže in kdo na ta način dela škodo slovenskim proizvajalcem terana,” je bila v izjavi za medije ostra podpredsednica NSi Iva Dimic.

Evropski komisar Phil Hogan je namreč v ponedeljek v pogovoru za Odmeve na TV Slovenija večkrat ponovil, da ga je Židan prosil za nekaj časa, da bi s Hrvaško sklenili prijateljski dogovor glede terana, kar je Židan zavrnil.

“Če je bil res dodeljen časovni odlok, nas zanima, katere aktivnosti je minister v tem času speljal. In če je krivda na strani komisije, menimo, da se mora slovenska vlada enostavno vključiti v pogajanja in Hrvaški preprečiti dodelitev pravice glede terana,” je dejala.

Kot je v izjavi še izpostavila Dimičeva, v NSi želimo, da se razkrije dokumentacija, kako so potekali pogovori Slovenije in Evropske komisije glede zaščite terana. “Ta zgodba se mora končati v dobrobit slovenskih proizvajalcev,” je poudarila.