Matej Tonin v Odmevih: Če se koalicija ni sposobna dogovoriti o nekaj direktorjih, kako se bo potem o reformah?

DELI:
15.06.2016, NSi

MatejTonin_MT_sejaDZjunij_2016“Opozicijski poslanec bi se smejal, ampak ker gre za Slovenjo, bi se pa lahko jokal. Če se ta vladna koalicija ni sposobna dogovoriti o nekaj direktorjih centrov za socialno delo pa domov starejših občanov, kako se bodo potem šele dogovorili glede reform, ki so mnogo pomembnejše za to državo? Smo na polovici mandata, polčas je mimo, vlada pa ni storila še nič konkretnega. Kaj bodo delali v drugem polčasu?” je v oddaji Odmevi na TV Slovenija 1 dejal vodja PS NSi mag. Matej Tonin.

“Obstaja zelo velika verjetnost, da bo ministrica Anja Kopač Mrak razrešena, vse bo odvisno od Združene levice. Zanimivo bo opazovati, kako se bodo obnašali v odnosu do Socialnih demokratov,” je povedal Tonin in dodal:  “Je pa jasno, da v takšni vladni koaliciji, v kateri imaš preračunljivega Erjavca, ki vedno v ospredje daje svoje interese, ko imaš v koaliciji SD, ki ni nikoli prebolela, da je padla z največje vladne stranke v zelo majhno stranko, je izjemno težko delati in hvala bogu mi v to koalicijo nismo šli.”

Vodja PS NSi je obenem napovedal, da bo NSi interpelacijo zoper ministrico Anjo Kopač Mrak podprla. “Seveda bomo interpelacijo podprli. Poleg teh koroških dečkov so tukaj še druge zadeve. Naj izpostavim, da ministrica še vedno ni uredila delovnopravne zakonodaje, da še vedno ni uredila osebne asistence, da še vedno ni uredila dvojnega statusa upokojencev, pri čemer pa zelo forsira teorijo spolov. To so razlogi, zakaj mi te ministrice ne moremo podpreti,” je v Odmevih še poudaril vodja PS NSi mag. Matej Tonin.

Celotno oddajo Odmevi si lahko pogledate TUKAJ.