Matej Tonin v Kamniški Bistrici: Zadovoljen delavec mora biti cilj vseh naših prizadevanj

DELI:
01.05.2017, NSi

Vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin je na slovesnosti ob 1. maju v Kamniški Bistrici, kjer na ta dan že vse od leta 1923 prirejajo slovesnosti povedal, da nobena družba z velikimi razlikami med ljudmi na dolgi rok ne more preživeti.

“Zadovoljen delavec mora biti cilj vseh naših prizadevanj“, je poudaril v svojem nagovoru in dodal: “Odgovorni lastniki podjetij se zavedajo, da je zadovoljen delavec ključ do dobrih proizvodov in storitev. Dobri proizvodi in storitve se dobro prodajajo, kar omogoča dobre plače in sredstva za nadaljni razvoj podjetja.”

Opozoril je na tri faze ”prihvatizacije” v zadnjih dvajsetih letih, ko so ljudje, ki jih je vodil pohlep, postali lastniki podjetij. “Zanimal jih je samo dobiček, ne pa tudi pogoji dela zaposlenih. To niso odgovorni lastniki podjetij. Današnja sporočilnost 1. maja je prav zaradi njih še toliko večja. Politika, sindikati in delodajalci smo dolžni storiti več za izboljšanje delovnih pogojev in plač delavcev v prihodnje,” je povedal poslanec NSi Matej Tonin.