Matej Tonin premierju Cerarju: Dve leti mandata sta mimo, reform pa še vedno ni

DELI:
13.06.2016, NSi

slovenija 09.07.2015, Matej Tonin, poslanec, NSi, foto: Anze PetkovsekDržavni zbor RS je junijsko zasedanje kot običajno začel s poslanskimi vprašanji premierju Miru Cerarju in njegovi ministrski ekipi. Vodja PS NSi mag. Matej Tonin je premierju Miru Cerarju zastavil vprašanje, kdaj bo vlada končno začela izvajati reforme, pri čemer je spomnil, da sta dve leti od volitev skoraj že mimo.

“Čas izjemno hitro teče. Ta vlada bo v nekaj dneh na polovici mandata. Če bo zdržala do konca rednega mandata. V prvem letu se je vlada ukvarjala z iskanjem pravih ministrov. Do danes je bilo zamenjanih kar šest ministric ali ministrov. Sledilo je drugo leto, ki pa je bilo namenjeno vladnemu osvajanju pozicij v ključnih državnih institucijah, kjer je denar – SDH, Dars,” je v uvodu svojega vprašanja izpostavil vodja PS NSi Matej Tonin.

“Gospod premier, kdaj boste prevzeli iniciativo pri spremembah na ključnih področjih? Slovenijo namreč čakajo pomembni izzivi na vsaj treh področjih; 1) demografske spremembe 2) slabo poslovno okolje 3) varnostne grožnje,” je dejal Tonin.

Vodja PS NSi mag. Matej Tonin je obenem premierja Mira Cerarja še spomnil, da je upravljanje državnega premoženja katastrofalni, saj so ključne pozicije zasedli ljudje, ki zasledujejo le lastne interese.

“Če boste še naprej dolgo le proučevali, bo tega mandata konec brez reform. Ljudje vas bodo pa sodili po vaših dejanjih. Zaposlenost raste zaradi učinkovitega izvoza in ne zaradi reform,” je še Matej Tonin še opozoril premierja Cerarja.

Celotno vprašanje in odgovor premierja si lahko preberete TUKAJ.