Matej Tonin na Planet TV: ZZZDR ustvarja podlago za posvojitve s strani istospolnih oseb

DELI:
18.12.2015, NSi

slovenija 09.07.2015, Matej Tonin, poslanec, NSi, foto: Anze Petkovsek“Istospolne osebe so del naše družbe. Kdo sem jaz, da bi jih sodil? Različnost je treba spoštovati. Zakon, ki ga je predlagala ZL, pa dejansko ustvarja pravno podlago za posvojitve nebioloških otrok s strani istospolnih oseb. To je ta teden v DZ priznala tudi ministrica za delo, družino in socialne zadeve. Posvojitve bioloških otrok so danes že dejstvo. A ta zakon bo ustvaril podlago, da bodo lahko istospolni pari posvajali tudi nebiološke otroke. To pa je tudi razlog, zakaj v NSi temu zakonu nasprotujemo,” je v oddaji Danes na Planet TV dejal vodja PS NSi mag. Matej Tonin.

Poudaril je, da se v NSi zavzemamo za ureditev pravnih in socialnih pravic istospolnim osebam. “Njihova stvar je, na kakšen način želijo živeti, a na posvojitve ne moremo pristati,” je dodal Tonin.

“Zakon, o katerem bomo v nedeljo odločali na referendumu, je provokacija ZL. Če bi v tem zakonu želeli spoštovati različnost, bi v primeru heteroseksualnih zvez upoštevali do sedaj zapisano, v primeru istospolnih zvez pa bi zvezo poimenovali zveza med osebo 1 in osebo 2. Ker pa tega ni, bomo v NSi v nedeljo glasovali PROTI,” je na Planet TV poudaril vodja PS NSi mag. Matej Tonin.

Celotno soočenje na Planet TV si lahko pogledate TUKAJ.