Matej Tonin ministrici Katičevi: Ali boste odstopili, če koalicija ne bo SV povečala sredstev?

DELI:
04.05.2016, NSi

slovenija 09.07.2015, Matej Tonin, poslanec, NSi, foto: Anze PetkovsekParlamentarni odbor za obrambo je zavrnil predlog NSi in SDS, naj DZ vlado pozove k zagotoviti dodatnih 46 milijonov evrov za Slovensko vojsko (SV).

Predlog za poziv k povišanju sredstev za SV je odbor obravnaval v okviru razprave o priporočilu o stanju v SV, za katerega smo v NSi in v SDS predlagali, da ga DZ sprejme na izredni seji. Slednja se je začela prejšnji teden, a je bila prekinjena in jo bodo poslanci nadaljevali v četrtek. DZ je namreč sprejel sklep, ki sta ga predlagali NSi in SDS, naj predsednik republike in vrhovni poveljnik SV Borut Pahor še pred nadaljevanjem posreduje stališče o stanju pripravljenosti SV, kar je Pahor naredil v soboto.

Vodja PS NSi mag. Matej Tonin (NSi) je na odboru napovedal, da se bodo za povečanje sredstev zavzemali, dokler se to dejansko ne bo zgodilo oziroma dokler ne bo “koalicija rekla, da je sredstev za SV dovolj in da dodatnih ne namerava zagotoviti”.

Tonin je od ministrice za obrambo Andreje Katič želel izvedeti, ter ali bo v nasprotnem primeru zagrozila z odstopom, SD, kateri pripada, pa z izstopom iz koalicije.

Vodja PS NSi mag. Matej Tonin je v četrtek v nadaljevanju izredne seje DZ predstavil tudi stališče PS NSi, ki si ga lahko preberete TUKAJ.

Razpravo podpredsednika NSi Jožefa Horvata na.