MATEJ TONIN: KANDIDAT NSi NA PREDSEDNIŠKIH VOLITVAH BO JANEZ CIGLER KRALJ

DELI:
06.09.2022, NSi

»Za NSi je danes dober dan. Končali smo dvodnevni posvet, na katerem smo prišli do pomembnih odločitev za prihodnost stranke kot tudi za prihodnost Slovenije. NSi za predsednika RS predlaga vodjo poslanske skupine NSi Janeza Ciglerja Kraljaje uvodoma dejal predsednik NSi in poudaril, da je bil v NSi razmislek o tem, kako postopati v zvezi s predsedniško kampanjo dolg, a ploden. »Ta odločitev je zorela dolgo časa, saj smo se s tem ukvarjali celo poletje. Da naj gremo v to tekmo s svojim kandidatom so nas spodbujali številni volivci in nas prepričevali, da so v tej tekmi ostali brez izbire je podaril Matej Tonin in dodal: »Izzivi, ki so pred Slovenijo, zahtevajo kandidate, ki znajo prisluhnit ljudem in so sposobni visoke stopnje empatije. Janez Cigler Kraj to zagotovo zna. Prinaša več človečnosti, upanja in svežine.«

Matej Tonin je povedal, da Janez Cigler Kralj v kampanjo prinaša več človečnosti, upanja in svežino: »Vse to potrebuje Slovenija v prihodnjih mesecih, ko bomo soočeni s številnimi izzivi.« Dodal je, da bo Janez Cigler Kralj zlasti glas delovnih ljudi.

V NSi predstavljamo kandidata, ki ima jasna stališča

»V NSi si želimo kandidata, ki ima jasna stališča in mu ne bo nerodno priznati tudi uspehov prejšnje vlade, ki jih ni malo ter bo imel jasno vsebino in program,« je nadaljeval Matej Tonin.

Dodal je, da je v Sloveniji potrebujemo kandidata, ki se ne bo sramoval tradicionalnih vrednot ter se zavedal pomembnosti varnosti. »Varnost je ključna za zagotavljanje dobrega delovanja družbenih podsistemov, vanjo je potrebno tudi investirati.«

Sklep o predlogu kandidature je bil sprejet soglasno

Na posvetu je bil sklep, da se Janeza Ciglerja Kralja predlaga kot predsedniškega kandidata, sprejet soglasno. »Kandidat uživa široko podporo vodstva, zadnjo besedo pa ima pri odločitvi Svet stranke, ki se bo sestal v petek, kjer ne pričakujem presenečenj,« je dejal Tonin in poudaril, da je predsedniško kandidaturo Janeza Cigler Kralja močno podprla tudi nekdanja predsednica NSi in aktualna Evropska poslanka Ljudmila Novak.