Ljudmila Novak: Želimo si kvalitetnega zakona o športu brez očitkov o neustavnosti

DELI:
10.05.2017, NSi

“Veselimo se uspehov slovenskih športnikov in zaradi tega je prav, da primerno uredimo njihov položaj,” je na seji odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino povedala predsednica NSi Ljudmila Novak.

A predsednico NSi ob sprejemanju novega Zakona o športu skrbi sporočilo strokovne javnosti, da pri pripravi zakona njihova mnenja niso bila dovolj in primerno upoštevana.

Pomagajmo staršem pri načrtovanju proračunov

“V športu se vrti veliko denarja, prvo finančno breme pa nosijo starši. Prav je, da se razmerja uredijo tako, da lahko družine načrtujejo svoje proračune in obremenitve,” je opozorila Ljudmila Novak.

“V Novi Sloveniji smo vložili nekaj amandmajev, predvsem v zvezi s svetovno uveljavljenim izrazom šport za vse namesto športne rekreacije. Prav tako pa amandma, ki bi športnikom invalidom omogočil zaposlitev v Slovenski vojski ali policiji skozi ustrezne izjeme. Sprašujemo se, čemu ministrstvo teh predlogov ne podpira,” je poudarila predsednica NSi in dodala: “Želimo si kvaliteten zakon, nad katerim ne bo visela senca oziroma očitek neustavnosti ter bo športnikom dal ustrezen temelj in podporo pri njihovi karieri.”