Ljudmila Novak želi s ponovno kandidaturo za predsednico stranko popeljati na naslednje volitve

DELI:
28.09.2016, NSi

Novak_sejaDZ_jan2015Ljudmila Novak je v izjavi za medije dejala, da je v soglasju z vodstvom stranke sprejela odločitev, da 12. novembra na kongresu NSi ponovno kandidira za predsednico NSi in stranko popelje na naslednje volitve.

Morebitnih protikandidatov za zdaj nima, je pa po njenih besedah postopek še vedno odprt in lahko kandidira še kdo. »Potem bo kongres še toliko bolj zanimiv,« je še dodala. Komentirala je tudi interpelacijo zoper celotno vlado Mira Cerarja, ki jo je včeraj v parlamentarni postopek vložila SDS. Pojasnila je, da bodo poslanci NSi vsekakor sodelovali v razpravi o delu vlade in se na podlagi odgovorov vlade in morebitnih predlaganih sklepov odločili, kako bodo glasovali. Glede glasovanja v primeru vložene konstruktivne nezaupnico oz. kandidata za novega predsednika vlade pa je Ljudmila Novak dejala, da bi predlog SDS podprli le, če bi v v tej stranki našli primernega kandidata. »Če bi torej predlagali zelo primernega kandidata, bi bila naša podpora nezaupnici mogoča. Če pa nimajo pravega kandidata, konstruktivna nezaupnica ni smiselna, še posebej, če ne bo splošne podpore,« je pojasnila.

Na novinarsko vprašanje, kako bi v NSi ravnali, če bi bil ta kandidat predsednik SDS Janez Janša, pa je predsednica NSi ponovila, da bodo v NSi sodelovali z SDS, »z Janezom Janšo na čelu pa najbrž ne«.