Ljudmila Novak za predsednico republike: Ljudem želim povrniti zaupanje v državo in povezati Slovenijo.

DELI:
04.08.2017, NSi

»Rojstni dan stranke je za nas praznični trenutek, zato prav danes napovedujem svojo predsedniško kandidaturo,« je na današnji novinarski konferenci ob obletnici ustanovitve stranke NSi razložila Ljudmila Novak in dodala: »Odločila sem se, da kandidiram za predsednico države. Ljudem želim povrniti zaupanje v državo in povezati Slovenijo.  Vesela sem, da imam pri kandidaturi vso podporo stranke in državljanov, ki so izrazili željo, da kandidiram.«

Predsednik mora jasno in odločno skrbeti za pravo smer države

Ljudmila Novak je prepričana, da mora predsednik države imeti jasno in odločno besedo. »Kot moralna avtoriteta mora biti varuh kompasa in prave smeri. To je še posebej pomembno v kriznih situacijah, ko ljudje pričakujejo jasna stališča predsednika,« je izpostavila.

»Kot predsednica bom sledila temeljni viziji, da mora Slovenija vstopiti med 15 najuspešnejših držav na svetu. Mladi morajo imeti možnosti, da svoje znanje uporabijo doma,« je na probleme Slovenije pokazala Ljudmila Novak in dodala: »Za uspešno državo imamo vse možnosti in potenciale.  Vlado bom spodbujala k ukrepom za modernizacijo Slovenije in za reformne ukrepe s pozitivnimi posledicami v prihodnosti. Potrebujemo urejene in delujoče družbene podsisteme, kot so zdravstvo, šolstvo, sodstvo. Zagotoviti moramo pravno državo, da bomo pred zakonom vsi enaki, svobodni in varni.«

Imam potrebne izkušnje za vodenje države

Predsednica NSi je izpostavila svoje izkušnje na različnih funkcijah, ki dajejo pomembne življenjske izkušnje. »Kot mama, babica, nekdanja profesorica, županja, evropska poslanka, poslanka, ministrica in predsednica stranke imam na tem področju veliko izkušenj,« je izpostavila predsednica NSi.

Zavzela se je za Slovenijo, ki bo bolj demokratična, odprta in sposobna dialoga. Vrednote, ki morajo dobiti v Sloveniji ponovno veljavo so: poštenost, delavnost, spoštovanje družine. Ob tem je kandidatka za predsednico države obljubila tudi skrb za rojake po svetu in kredibilno ravnanje zunanji politiki.

Predsednik mora biti oseba, ki premika stvari na bolje

»Slovenija potrebuje zmernega, vendar aktivnega predsednika vseh državljanov, ki bo s svojim vplivom in delovanjem bistveno pripomogel k temu, da se bodo stvari v naši državi hitro in učinkovito reševale in premikale na bolje,« je prepričana Ljudmila Novak.

Pripravljena sem na zmago

Kandidatka NSi za predsedniške volitve je na koncu izpostavila, da se veseli predsedniške tekme. »Pripravljena sem na zmago, čeprav se zavedam, da pred koncem tekme ni še nihče zmagovalec. Slovenijo imam nadvse rada, zato želim zanjo narediti vse, kar je v mojih močeh,« je zagotovila Ljudmila Novak.