Ljudmila Novak v Tarči: Če bi se Erjavec zavzemal za upokojence, bi se zavzel za pokojninsko reformo

DELI:
29.01.2016, NSi

novak1_anpe_090715“Najmanj, kar bi moral premier Miro Cerar narediti, je to, da bi zamenjal nekatere ministre oziroma rekonstruiral vlado. Če ima vlada tako nizko zaupanje, če ima toliko nasprotnikov, če so posamezni ministri vendarle naredili take pomembne napake, če bi hotel znova pridobiti ali pa zvišati ta nivo zaupanja, bi zagotovo moral nekatere ministre zamenjati,” je v oddaji Tarča na TV Slovenija 1 dejala predsednica NSi Ljudmila Novak.

“Nekdo, ki je nezakonito ravnal in tisoče evrov na ta način razdelil, ni kaznovan, ostaja na položaju. Nekdo, ki je morda zaradi bolezni kradel paštete, je pa moral oditi. Prav je, da je moral oditi, ampak po drugi strani, nekdo na tako pomembni funkciji kot je funkcija ministra, pa vendarle ostaja. Vse to najbolj načenja prav stranko Mira Cerarja, ker poslanci doživljajo pritiske, ker jim ljudje, ki so jih izvolili, očitajo, vi ste rekli, da boste ravnali etično, da boste spoštovali vrednote, zdaj pa vidimo nekaj drugega. In zaradi tega bo tudi ta stranka imela težave,” je v oddaji Tarča še pojasnila predsednica NSi.

Predsednica NSi je tudi komentirala način dela predsednika Desusa Karla Erjavca. “Naš poslanec Jožef Horvat večkrat pravi, da so se pokojnine zvišale za dve kepici sladoleda. Če bi dejansko vi, gospod Erjavec, želeli nekaj v tem sistemu narediti, bi morali že zdavnaj postati minister za delo, družino, socialne zadeve in tam postaviti reformo, ki bi bila dolgotrajno vzdržna in pravična. Hkrati pa ste tudi ovirali nekatere projekte pri privatizaciji, kjer bi Slovenija lahko dobila dodaten denar oziroma nove vlagatelje in nova delovna mesta, kajti s tem bomo najbolj izboljšali pokojnine, če bo več ljudi zaposlenih, če bo plačanih več prispevkov,” je poudarila predsednica NSi Ljudmila Novak.

Celotno oddajo Tarča si lahko pogledate TUKAJ.