Ljudmila Novak v Studiu City: NSi je normalna stranka, ki se ne boji nikogar

DELI:
16.02.2016, NSi

IMG_1274“NSi je že ves čas normalna stranka, kar mi pogosto rečejo tudi različni simpatizerji, podporniki in tudi tisti, ki pravijo, da ne volijo NSi. Vedno smo za sodelovanje pri dobrih projektih, kar smo že večkrat dokazali, nenazadnje smo bili zelo dobri v koaliciji, prav tako pa nismo razdirali Demosa,” je v intervjuju v oddaji Studio City na TV Slovenija 1 dejala predsednica NSi Ljudmila Novak. O morebitnih novih strankah na desnici je predsednica NSi poudarila, da se sama ne boji nobene nove stranke. “Nove stranke niso stvar Nove Slovenije. Mi želimo izpolnjevati svoj program, ves čas obiskujemo teren, dobivamo nove ideje, se pogovarjamo z ljudmi, in v skladu s tem bomo delovali tudi v prihodnje.”

Predsednica NSi je v istem večeru podobno zatrdila tudi v oddaji Odmevi, ki si jo lahko pogledate TUKAJ. “Nekateri obrazi, ki se zdaj želijo predstavljati kot novi, niso več tako novi. NSi pod mojim vodstvom je pripravljena na sodelovanje, če bo lahko uresničila svoj program,” je v oddaji Odmevi na TV Slovenija 1 dejala predsednica NSi.

Predsednica NSi Ljudmila Novak se je dotaknila tudi vprašanja migrantske krize. Kot je poudarila, NSi spošujte vsakega človeka. “V naši državi pa mora država najprej poskrbeti za svoje državljane, revežem pa ponuditi hrano, pijačo in dostojno zatočišče,” je dejala Ljudmila Novak in dodala: “Migrantska kriza se izkorišča tudi za druge namene, saj pri njej ne gre zgolj za begunce, ampak predvsem za migrante. Dobro je, da na tej poti poskrbimo za osnovne človekove pravice, vendar se moramo v Sloveniji odločiti, koliko azilantov pravzaprav lahko sprejmemo, integriramo, zanje poskrbimo, a hkrati moramo najprej poskrbeti za slovenske državljane.”

NSi je pred kratkim predstavila ukrepe za boljše zdravstvo, ki si jih lahko preberete TUKAJ. Predsednica NSi Ljudmila Novak je v oddaji Studio City dejala, da NSi želi reformirati zdravstvo tako, da bi bile storitve bolj kvalitetne za državljane, da bi denar sledil pacientu, in da bi pacient lahko izbiral zavarovalnico po svoji meri. “S tem bi storitvev zdravstvsu postale bolj kvalitetne,” meni Ljudmila Novak.

“Ko smo bili na regijskem obisku po Sloveniji, smo naš program predstavili tudi delavcem zdravstvenega doma in tudi nekaterim koncesionarjem in zaposlenim. Bala sem se, kaj bodo rekli in na koncu so rekli, ja, to mi želimo, to je tisto, kar bo izboljšalo kvaliteto, kar bo naredilo tudi storitve dostopnejše državljanom in to je naš glavni namen,” je poudarila predsednica NSi.

Glede nedavnih zamenjav v NLB pa je bil predsednica NSi Ljudmila Novak jasna: “Glejte, tukaj je vse skregano z zdravo logiko in etiko, da so sedaj na vrhu SDH-ja in v Novi Ljubljanski banki tisti, ki so pravzaprav pomagali delati, vrtati bančno luknjo. V normalni državi, v etični državi, tisti, ki so bili zraven, pa tudi, če še krivda ni dokazana, ne bi smeli priti na take položaje.”

Celoten intervju za Studio City si lahko pogledate TUKAJ.