Ljudmila Novak v pogovoru z mladimi: Spodbujam vas, da politiko aktivno spremljate in soodločate o svoji prihodnosti

DELI:
18.10.2017, NSi

Ljudmila Novak se je udeležila včerajšnjega soočenja, kjer so mladi spraševali predsedniške kandidate. Tako jih zanimalo kaj Ljudmila Novak meni o premajhni vključenosti mladih v politiko, kakšen naj bo odbor za prihodnost, kjer bi imeli prav mladi glavno besedo in ali bi Ljudmila Novak pomagala mladim tudi z denarjem.

Spremljajte politiko in soodločajte

»Politika vpliva na marsikaj v našem življenju, zato je prav da ste mladi aktivni državljani. Pomembno je, da gremo na volitve. Spodbujam vse mlade, da politiko aktivno spremljajo in soodločajo o svoji prihodnosti,« je mladim na srce položila Ljudmila Novak.

Mladi ste prihodnost

Glede trenutne situacije mladih in njihove prihodnosti je spomnila na to, da je mladim potrebno ustvariti prave pogoje za njihovo ustvarjanje v Sloveniji.

»Mladi ste prihodnost Slovenije. Imate ogromno različnih znanj, zato vam moramo omogočiti prave pogoje, da boste svoje talente in znanja lahko uresničevali v domovini,« je prepričana.

Odbor, ki razmišlja o viziji, kam naj država gre

Mlade je zanimalo tudi, kako si je Ljudmila Novak zamislila odbor za prihodnost, ki bi ga ustanovila, ko postane predsednica.

»Govorila sem o odboru za prihodnost, ki ga ima recimo tudi Finska. Tam imajo v parlamentu takšen odbor, ki ne razmišlja samo o zakonodaji za sedanji čas, ampak razmišlja že o viziji, kam bi morala država v prihodnje iti. Zato morate v takem odboru tudi pri nas imeti besedo vi mladi , saj boste vi tisti, ki boste to državo peljali naprej,« je poudarila Ljudmila Novak.

Mladi naj s podjetnostjo razvijajo svoj talent

Mladim ne bi pomagala z denarjem, saj meni, da je pravilen način za razvoj mladega človeka ta, da s podjetnostjo razvija svoj talent.

»Sem zagovornica dela. Prepričana sem, da je za človekov razvoj najboljše, če se človek dokaže s svojim znanjem in delom. Nikomur ne bi kar tako dala denarja. Če pa se potrudimo in s svojim znanjem in delom iščemo možnosti, potem smo bolj zadovoljni. Država pa mora pomagati tistim, ki se je znašel v stiski, je bolan,« je poudarila in dodala: »Mnogi podjetniki so začeli svoje podjetništvo ob nekem poklicu. Vsak poklic, ki ga pošteno opravljamo je pomemben.«

Na vprašanje, kakšne so njene tri lastnosti, ki bi pomagale voditi Slovenijo, je Ljudmila Novak odgovorila: »Poštena, odgovorna in z vizijo.«