Ljudmila Novak v pogovoru prek facebooka: Na probleme bom opozarjala, tudi za ceno naslednjega mandata

DELI:
18.10.2017, NSi

Predsedniška kandidatka Ljudmila Novak si je v torek zvečer vzela čas za pogovor prek Facebooka oz. FB-direkt. V pol urnem pogovoru se je skozi odgovore na zastavljena vprašanja dotaknila predsedniške kampanje, tega kakšna bo kot predsednica republike in kakšna je njena vizija za uspešno in pravično Slovenijo.

Na vprašanje kaj nas sploh v Sloveniji povezuje, je Ljudmila Novak odgovorila, da zagotovo imamo skupne želje. »Zagotovo nas povezuje želja po tem, da bi bila naša domovina varna, da bi naši otroci imeli prihodnost in da bi bila Slovenija bolj uspešna in pravična država,« je prepričana.

Mladi morajo imeti prihodnost v naši državi

Problematiko mladih je po njenem mnenju potrebno reševati skupaj z mladimi, ki imajo talente in marsikatero rešitev, ki jo starejši ne vidijo.

»O problemih mladih je potrebno govoriti z mladimi. Vem, da veliko pričakujejo in tudi veliko zmorejo. Kot mama in babica, si zares želim, da bi mladi imeli prihodnost v naši državi. Zagotovo bom sama kot predsednica države z mladimi vodila dialog, spodbujala dobre predloge in rešitve za njihove probleme,« je poudarila.

Ne bom gledala stran od problemov

Na vprašanje o tem, kakšno bo njeno predsedovanje je Ljudmila Novak odgovorila, da se bo, kot vedno do sedaj, trudila za to, da bi delala za dobro ljudi ter vztrajno opozarjala na problematiko v državi.

»Vedno na vseh funkcijah sem želela narediti čim več, pošteno pomagati ljudem. Predsednik mora biti tisti, ki mora kazati pravo smer v državi. Predsednik države mora vztrajati tudi takrat, ko je lahko zaradi svojega stališča izžvižgan, ko lahko pade tudi njegov naslednji mandat. Tudi takrat mora odločno povedati, kaj se mi zdi dobro in prav. To pa lahko naredi le, če si svoboden, ko nisi nikomur nič dolžen in če te niso zalotili s prsti v kozarcu marmelade. Ne bom gledala stran od problemov, ampak bom nanje opozarjala, tudi za ceno naslednjega mandata,« je prepričana.

Celoten FB pogovor z Ljudmilo Novak si lahko ogledate v spodnjem videu.