Ljudmila Novak v Podčetrtku pozvala k referendumski zavrnitvi novele ZZZDR

DELI:
09.12.2015, NSi

NSipodcetrtek_23Nova Slovenija je včeraj v Podčetrtku organizirala okroglo mizo v zvezi s spremenjenim zakonom o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, o katerem bo 20. decembra potekal referendum. Gostja večera je bila predsednica NSi Ljudmila Novak, ki je opozorila, da spremenjeni zakon, ki ga je v Državni zbor vložila Združena levica, pomeni razvrednotenje zakonske zveze in redefinira družino kot osnovno življenjsko skupnost. Izpostavila je, da je največji problem možnost posvajanja otrok v istospolne partnerske skupnosti, saj gre pri tem predvsem za želje nekaterih posameznikov, pozablja pa se na pravice in dobrobit otrok. Zato je zbrane pozvala k udeležbi na referendumu in predlagala, da glasujejo proti zakonu.

Več kot petdesetim zbranim članom in simpatizerjem stranke je predsednica NSi spregovorila tudi o zelo aktualnem migrantskem problemu. Izrazila je mnenje, da bi morala Slovenija svoje meje zavarovati že prej in na ta način zagotoviti bolj kontroliran prehod vseh beguncev in migrantov. Izpostavila je tudi dejstvo, da se slovenska vlada – kljub pravočasnim pozivom NSi – ni ustrezno pripravila na prihod tolikšnega števila ljudi in da je manjkala predvsem jasna strategija, ki bi reševala zdravstvena in varnostna vprašanja migrantske krize.NSi_podcetrtek

Več o stališču NSi do spremenjene novele ZZZDR si lahko preberete TUKAJ.

 

Proti spremenjenemu zakonu tudi drugod po Sloveniji

Včeraj so v zvezi z referendumskim vprašanjem po Sloveniji potekale tudi okrogle mize v Žalcu, kjer je bil gost predsednik seniorjev NSi Jožef Jurkovič in v Logatcu, kjer je bila med drugimi gostja tudi podpredsednica NSi Iva Dimic. Podoben pogovor je potekal tudi v Ormožu, kjer sta poleg župana iz vrst NSi Alojza Soka spregovorila tudi Silvo Šinkovec in Suzana Lep Šimenko.

Kje še bodo v prihodnjih dneh potekale okrogle mize v zvezi s spremenjenim zakonom o zakonski zvezi in družinskih razmerjih lahko spremjate v rubriki Napovednik na naslovni strani naše spletne strani.

 

Jutri, v četrtek 9. decembra, pa vas vabimo na naslednje dogodke:

ob 11. uri na Cankarjevi 11, v Ljubljani: Aktualni pogovor “Slovenija pred referendumom”
Aktualni pogovor “Slovenija pred referendumom”. Gosti bodo Iva Dimic, Štefan Kržišnik, Mario Plešej, Mojca Belcl Magdič, br. Branko Cestnik.

ob 18. uri v Šentvidu pri Lukovici
Pogovor o noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih v Šentvidu pri Lukovici, ki se ga bodo udeležili predsednica Ljudmila Novak, Silva ter Milan Matos, Franc Cukjati in Mojca Škrinjar.

ob 18. uri v Sevnici
Pogovorni večer za družino v Sevnici. Sodelovali bodo podpredsednica NSi Iva Dimic, predstavnik koalicije ˝Za otroke gre!˝ Franc Donko in poslanec SDS Tomaž Lisec.

ob 19. uri v Slovenskih Konjicah
Pogovor o noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih v Slovenskih Konjicah, ki se ga bo udeležil podpredsednik Jožef Horvat.

ob 20. uri v Medvodah
Zbor članstva občinskega odbora NSi Medvode, ki se ga bo udeležil vodja poslanske skupine NSi mag. Matej Tonin.