Ljudmila Novak v Odmevih: NLB bi morali že zdavnaj prodati

DELI:
01.06.2017, NSi

»NLB bi morali že zdavnaj prodati. Ni potrebno, da je banka v državni lasti in s takim načinom prodaje banka samo izgublja vrednost. Žal spet prodajamo s figo v žepu, tako kot vsa druga državna podjetja in jim s tem zmanjšujemo vrednost,« je ob vladnem zavlačevanju prodaje NLB v Odmevih dejala predsednica NSi Ljudmila Novak.

Požar v Kemisu: Ljudje so bili slabo obveščeni!

Pogovor je tekel tudi o katastrofalnem požaru v Kemisu, kjer je šlo več stvari v napačno smer, neustrezno pa so se odzvale tudi številne pristojne institucije. »Najbolj usodno je to, da Kemis očitno za take primere ni bil dovolj pripravljen. Verjetno tudi ni imel dovolj velikih teh lovilnih bazenov in je voda, s katero so gasili, odtekla v potok in v podtalnico. Še huje pa je, da so nesrečo vzeli premalo resno in opozarjali ljudi na nevarnosti. Hvala bogu, da imamo gasilce, ki so vedno na mestu in pripravljeni pomagati, na drugi strani pa bo seveda potrebno vso pozornost posvetiti ljudem, ki tam živijo in teh informacij so dobili premalo. Seveda so se zato čutili nekako zapuščene, ogrožene in tukaj državne institucije niso dobro delovale,« je dejala predsednica NSi in izrazila pričakovanje, da se tovrstne obrate z nevarnimi odpadki umešča v prostor stran od naselij.

Primer investicije Magna-Steyr: Država mora imeti enake pogoje za vse

Glede investicije Magne-Steyr v občini Hoče-Slivnica je Ljudmila Novak jasno povedala, da se je vlada Mira Cerarja projekta lotila napačno. »Po eni strani se sliši obetavno, da gre za veliko delovnih mest, saj si želimo vlagateljev, po drugi strani pa država vendarle mora sprejeti takšno zakonodajo, da je to omogočeno vsem investitorjem. Velikokrat odhajajo ali pa ne pridejo v Slovenijo, ker imamo preveč birokratskih postopkov. Država bi morala vzpostavljati pogoje enake za vse. Ali bo zdaj nekdo drugi prišel pa bo rekel – jaz bom pa na Dravskem polju postavil 5.000 novih delovnih mest, ali bomo zdaj spet sprejeli zakon samo za tega investitorja? To ni prav, ker na terenu velikokrat srečujemo prav podjetnike, želijo širiti proizvodnjo in leta in leta ne dobijo dovoljenja, da bi to lahko naredili. Torej za vse mora biti enako,« je pojasnila Ljudmila Novak.

Celoten pogovor v Odmevih si lahko ogledate TUKAJ.