Ljudmila Novak v Odmevih: Bom odločna predsednica države, zavzemala bom jasna stališča

DELI:
05.08.2017, NSi

»Kandidiram zato, ker ljudje želijo imeti kandidata, kateremu bodo z lahkoto zaupali svoj glas,« je Ljudmila Novak včeraj v oddaji Odmevi uvodoma dejala. Izpostavila je, da mora biti predsednik tisti, ki bo varuh kompasa v državi, varuh smeri, ki ima jasna stališča in opozarja, ko gredo stvari v napačno smer. »Jaz bom odločna predsednica države in zavzemala bom jasna stališča,« je poudarila Ljudmila Novak.

V nadaljevanju je dejala, da ne kandidira proti Borutu Pahorja, ampak za predsednico države in izpostavila, da ima vizijo, kakšna naj bo Slovenija. »Slovenija ima vse potenciale, da spada med 15. najuspešnejših držav na svetu in v tej smeri bom kot predsednica države tudi delala

Predsednik mora zavzemati jasna stališča

Na vprašanje, ali ima predsednik države sploh operativne možnosti, da rešuje vsakodnevne stvari, pa je bila Ljudmila Novak jasna: »Predsednik je moralna avtoriteta, ki je dobil zaupanje največjega števila državljanov in kot takšen mora zavzemati jasna stališča in tudi opozoriti vlado na tiste stvari,ki gredo v napačno smer.  V tem smislu je predsednik države tisti, ki ima možnosti spodbujati na pomembne procese in lahko tudi vlado opozarja na različne probleme in postavi pravo smer.  Pri sedanjem predsedniku sem prav to pogrešala.«  

Predsednik države mora imeti vizijo

Je pa Ljudmila Novak s sedanjim predsednikom Pahorjem dobro sodelovala pri nadaljevanju procesa sprave v slovenskem narodu. V Odmevih je dejala, da sta na tem področju dobro sodelovala in se podpirala v stališčih. »Smo pa v nekaterih stvareh pogrešali njegovo odločnejšo  besedo in opredelitev. Predsednik države mora imeti vizijo, kam in v katero smer naj gre država,« je dejala.

Glede podpore drugih strank, pa je Ljudmila Novak poudarila, da bo vesela vsake podpore, najbolj pa podpore dobronamernih in pozitivnih ljudi.

Vabljeni k ogledu celotne oddaje TUKAJ.