Ljudmila Novak v Mariboru: Naša dolžnost je, da novelo ZZZDR na referendumu zavrnemo

DELI:
10.12.2015, NSi

maribor123Nova Slovenija – krščanski demokrati (NSi) je v sklopu referendumske kampanje v Mariboru priredila enega od večih pogovorov o noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih (ZZZDR). Na pogovoru so poleg predsednice NSi Ljudmile Novak sodelovali še psihoanalitik mag. Roman Vodeb in dr. Ivan Štuhec.

Predsednica NSi Ljudmila Novak je poudarila, da NSi ne nasprotuje ureditvi statusa istospolno usmerjenih, vendar pa za takšno ureditev ni potreben nov zakon. “NSi se zavzema za ureditev statusa istospolno usmerjenih, kar smo dokazali že leta 2005, ko je minister Janez Drobnič predlagal zakon o registraciji istospolnih partnerskih skupnosti,” je spomnila Ljudmila Novak.

“Menimo, da je treba izboljšati sedanji zakon in odpraviti tisto, kar je v njem neustavnega. A zato ne potrebujemo novega zakona, še manj redifinicije zakonske zveze, ki zvezo moža in žene naenkrat spreminja v zvezo dveh oseb z vsemi istimi pravicami kot jih imata moški in ženska, čemur pa v NSi ostro nasprotujemo,” je dejala predsednica NSi in ocenila, da omenjeno novelo zagovarjajo zlasti plačani aktivisti LGBT, ne pa celotna istospolna skupnost.

Predlagatelji novele zakona so po besedah Ljudmile Novak izredno rokohitrski, saj je bil zakon sprejet brez javne razprave in po hitrem postopku, da bi se o vsem skupaj čim manj govorilo in bi bil zakon čim hitreje sprejet. Kot pravi predsednica NSi, se ji to zdi nepošteno, saj so ljudje na referendumu enkrat že povedali, da se s tem ne strinjajo. “Naša dolžnost je, da takšno novelo zakona na referendumu zavrnemo,” je še pristavila Ljudmila Novak.

“Prav ta referendum zadeva slehernega od nas, saj smo vsi spolna bitja, ne glede na to, kako se kdo doživlja in kako se kdo počuti, zato imamo vsi pravico in dolžnost se opredeljevati do problemov, ki zadevajo taka temeljna človeška vprašanja,” pa je dejal dr. Ivan Štuhec, medtem ko je psihoanalitik mag. Roman Vodeb o argumentu nekaterih, ki bodo za zakon, ker med njimi že danes živijo homoseksualno usmerjeni ljudje z otroki, povedal, da tudi pedofili živijo med nami, pa zaradi tega pedofilije ne bomo uzakonili.