Ljudmila Novak slovesno odprla prostore nove pisarne NSi v Mariboru

DELI:
24.02.2016, NSi

IMG_5522Mestni odbor NSi Maribor ter regijski odbor NSi Maribor in okolica sta danes slovesno odprla vrata svoje nove pisarne v središču Maribora. S tem projektom želimo v NSi odpreti vrata ljudem tudi na območju severo-vzhodne Slovenije. Kot je v nagovoru dejala predsednica NSi Ljudmila Novak si v NSi želimo sodelovati za dobro državljanov ne glede na strankarsko pripadnost, prav tako pa bi radi Mariboru pomagali, da bi to mesto bolj zaživelo.

»V času, ko sem bila srednješolka je bilo tukaj veliko vrveža, danes pa vidimo zaprte lokale. Ljudi je treba spodbuditi, da postanejo bolj aktivni in podjetni. Treba je iskati projekte, zagotovo so tudi startup-i ena od možnosti, da se mlade spodbudi k večji podjetnosti. Če samo čakamo doma, da bo prišla idealna priložnost, ne bo nič,« je še dejala predsednica NSi in dodala, da želi NSi z novo pisarno na tem območju ponuditi identifikacijsko točko, ki bo s svojim delovanjem dala dodano vrednost k močnejši Novi Sloveniji.

V zvezi z aktualnimi političnimi zadevami je Ljudmila Novak, dejala, da NSi v slovenski politiki pogreša več pogovora. »Nekajkrat smo predlagali, da bi predsednik vlade povabil vse parlamentarne stranke na pogovor, a tega dialoga ni,« je dejala in opozorila, da prav zaradi pomanjkanja informacij prihaja do protestov proti migranstkim centrom.

»Mestni odbor NSi Maribor ter regijski odbor NSi Maribor in okolica danes odpiramo vrata svoje nove pisarne. S tem projektom želimo vzpostaviti točko, kjer bodo tako člani kot nečlani stranke lahko prejeli vse potrebne informacije, ki jih zanimajo v zvezi delovanjem naše stranke tako na nacionalni kot tudi lokalni ravni. Pisarna bo svojim odborom v tem sever-vzhodnem delu Slovenije nudila strokovno, organizacijsko in administrativno pomoč«, pa je ob otvoritvi dejal predsednik Mestnega odbora NSi Maribor mag. Bernard Memon.

Podobnega mnenja je bil tudi predsednik RO NSi Maribor in okolica Miha Žižek, ki je dejal: »Veseli me, da bomo s to pisarno pridobili tudi bližnji regijski odbori Maribora. To nam bo olajšalo delo ter pozitivno vplivalo na naše odnose, ki se bodo krepili in strmeli k povezovanju«.

Na dogodku sta vse prisotne nagovorila in pozdravila tudi podžupan Mestne občine Maribor, ki je hkrati svetnik v občini ter član Nove Slovenije mag. Zdravko Luketič in glavni tajnik stranke NSi Robert Ilc. Oba sta poudarila tudi pomembnost politike Blizu ljudem, ki jo izvaja in zagovarja NSi.

Foto galerijo z dogodka si lahko pogledate TUKAJ.