Ljudmila Novak: Sečoveljske soline niso samo neprecenljiva naravna vrednota, ampak tudi strateško pomemben obmejni pas

DELI:
24.03.2016, NSi

novak7_anpe_090715Predsednica NSi Ljudmila Novak je na redni marčevski seji Državnega zbora vprašala ministrico za kulturo Julijano Bizjak Mlakar in ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška o statusu hčerinske družbe Telekoma Slovenije, ki med drugim upravlja s Krajinskim parkom Sečoveljske soline.

“Sečoveljske soline niso samo neprecenljiva naravna vrednota, ampak tudi strateško pomemben obmejni pas ozemlja Slovenije na meji s Hrvaško. Ob prodaji Telekoma Slovenije bi se lahko zapletel status upravljanja krajinskega parka, česa si zagotovo ne želimo,” je dejala predsednica NSi.

“Katere aktivnosti so v teku na vajinih ministrstvih v smeri, da bi se celotno družbo Soline izločilo iz paketa prodaje Telekoma Slovenije? Res je, da je trenutno prodaja Telekoma zastala, vendar v času, ko je bilo to aktualno, je ljudi to vprašanje zelo zaposlovalo, zanimalo in tudi skrbelo, ker nenazadnje naše ozemlje na meji je izredno pomembno in ni vseeno v čigavi lasti je,” je še poudarila predsednica NSi Ljudmila Novak. “Ker je pa to naša pomembna kulturna dediščina, naravna dediščina, pa nas še toliko bolj skrbi,” je še dodala.

Celoten odgovor ministrice in ministra ter nadaljnje stališče predsednice NSi Ljudmile Novak si lahko preberete TUKAJ.