Ljudmila Novak po volitvah: Od Boruta Pahorja pričakujem, da bo še naprej deloval povezovalno

DELI:
13.11.2017, NSi

Predsednica NSi Ljudmila Novak je v komentarju po drugem krogu predsedniških volitev ob izvolitvi čestitala predsedniku Borutu Pahorju ter njegovemu izzivalcu Marjanu Šarcu za dober rezultat ter povedala, kaj od aktualnega predsednika pričakuje.

»Od Boruta Pahorja pričakujem in želim, da bo še naprej deloval povezovalno, da bo jasno izražal svoja stališča, kot je obljubil ter da bi na ta način uspešno predstavljal Slovenijo doma in v tujini,« je povedala Ljudmila Novak.

 

Tesen rezultat je posledica nezadovoljstva

Predsednica NSi gleda na tesen rezultat drugega kroga predsedniških volitev, kot na nezadovoljstvo določenega dela volivcev do dela aktualnega predsednika Pahorja. »Tudi sama in v NSi nismo bili povsem zadovoljni s predsedovanjem sedanjega predsednika, zato smo bili do njega tudi kritični. A deloval je tudi povezovalno, zato smo se odločili, da bomo njemu namenili svoj glas,« je povedala.

 

 

Škoda, da ne izkoristimo volilne pravice

Predsednica NSi se strinja, da je nizka volilna udeležba velik problem. »Škoda je, da ne izkoristimo svoje volilne pravice, saj imamo takrat možnost delati večje spremembe,« je prepričana Ljudmila Novak, ki je dodala, da se mora politika zazreti vase in ne obljubljati stvari, ki jih potem ne izpolni.