Ljudmila Novak: Oblikovali bomo tretji steber zavezništva za prihodnost, ki bo presegal strankarske okvire

DELI:
04.08.2016, NSi

IMG_9537“Nova Slovenija je bila ustanovljena na današnji dan pred 16. leti in danes postaja tretji steber v slovenskem političnem prostoru,” je na novinarski konferenci ob 16. obletnici ustanovitve Nove Slovenije – krščanski demokrati dejala predsednica NSi Ljudmila Novak.

Kot je poudarila, je NSi v prvi polovici mandata vložila več pomembnih zakonov, med drugim tudi novelo zakona o prikritih grobiščih in pokopu žrtev, ki ga je državni zbor sprejel lani julija in se izvaja zadovoljivo. “Obenem smo predlagali tudi novelo zakona o odvetništvu, ki ji je prav tako prisluhnila koalicija, s čimer smo mladim pravnikom omogočili lažji začetek pri ustvarjanju njihove odvetniške kariere,” je dodala.

“Ne smemo pa mimo več predlogov ukrepov za nižje davke, ki smo jih vložili v parlamentarno proceduro, vendar pa jim vladna stran žal ni prisluhnila. Gospodarstvo v vladi še vedno nima primernega sogovornika, kar obžalujemo,” je poudarila predsednica NSi.

NSi je po besedah Ljudmile Novak pripravila tudi zdravstveno reformo, ki ohranja javno zdravstvo, vendar pa spreminja način financiranja, s katerim bi državljanom omogočili bolj kakovostne in pa predvsem bolj dostopne zdravstvene storitve. “Žal nam vlada tudi v tem primeru ni želela prisluhniti,” je dejala in dodala: “Ker nima smisla, da dajemo zakonske predloge, ki bi pomagali vladi in pa predvsem ljudem, bomo pripravili svoj vladni program. Vsebinsko bomo še naprej največ pozornosti posvečali gospodarstvu, kmetijstvu, sociali in zdravstvu.”

Med največje probleme v Sloveniji pa NSi po besedah predsednice šteje tudi brezposelnost mladih in izseljevanje izobraženih mladih ter negativni prirast prebivalstva. “Država nujno potrebuje strategijo za izboljšanje zaposlenosti mladih in družinsko politiko, ki bi mladim družinam omogočala službe in lažji dostop do stanovanj. V NSi bomo v prihodnosti na tem intenzivno delali, saj se zavedamo, da na mladih svet stoji,” je napovedala Ljudmila Novak.

“Obenem bomo v NSi nadaljevali pogovore o sodelovanju in oblikovanju zavezništev za normalno Slovenijo. Politika NSi želi biti konstruktivna, ki išče rešitve za težave naših državljanov. Oblikovali bomo tretji steber zavezništva za prihodnost, ki bo presegal strankarske okvire. Ki bo vključevala ljudi z znanjem in izkušnjami in ki želijo predvsem pošteno in odgovorno delati za dobro Slovenije,” je razkrila predsednica NSi Ljudmila Novak in poudarila: “NSi bo vztrajala kot desnosredinska stranka na vrednotah krščanske demokracije in svobodni gospodarski pobudi. Smo stranka vključevanja, sodelovanja in iskanja rešitev za dobro ljudi.”

Tonski posnetek novinarske konference je na voljo TUKAJ.