Ljudmila Novak ob vložitvi kandidature: Hočem, da je Slovenija bolj pravična in uspešna!

DELI:
08.09.2017, NSi

»Hočem si prizadevati za bolj pravično Slovenijo, kjer bodo zakoni veljali za vse enako. Zavzemam se tudi za bolj uspešno Slovenijo, v kateri bodo mladi našli in izkoristili svoje priložnosti, saj imajo ogromno znanja, idej in vizije,« je danes ob uradni vložitvi kandidature na Državno volilno komisijo dejala Ljudmila Novak.

Poudarila je, da se bo kot predsednica republike zavzela za več pravičnosti, ki jo v Sloveniji ljudje še vedno najbolj pogrešajo, prav tako pa mora po njenem mnenju predsednik imeti pred seboj vizijo gospodarsko in mednarodno uspešne Slovenije, ki bo tudi mladim ponujala več priložnosti, da ne bodo prisiljeni oditi v tujino. »Ker vem, da ima Slovenija potencial postati boljša, si bom kot predsednica države za to tudi prizadevala,« je bila jasna Ljudmila Novak.

Predsednik mora imeti vizijo

Predsednica NSi je še napovedala, da nedvomno cilja na uvrstitev v drugi krog predsedniških volitev. Hkrati pa je pokazala na jasno usmeritev, ki jo mora po njenem mnenju, predsednik države imeti. »Vedno znova srečujem ljudi, ki ne verjamejo v to, da je Slovenija pravična. Zato bom o tem sprožala razprave in se z vlado pogovarjala o tem, kaj teži državljane in zakaj menijo, da naša država ni dovolj pravična in uspešna. Predsednik države je namreč tisti, ki mora imeti vizijo in je kompas, ki drži smer, v katero gre država,” je še pojasnila.