Ljudmila Novak: Nujno moramo sprejeti zgornje število migrantov za sprejem v Sloveniji

DELI:
01.03.2016, NSi

novak_celjePredsednica NSi Ljudmila Novak se je v Celju udeležila javne tribune Zbora za republiko in Inštituta Antona Korošca z naslovom Slovenija in migrantska kriza. Dogodka sta se udeležila tudi predsednik SDS Janez Janša in predsednik SLS Marko Zidanšek.

Predsednica NSi Ljudmila Novak je poudarila, da Slovenija ni dolžna sprejeti nobenega migranta, saj noben sporazum ni bil podpisan. “Zavedamo pa se, da moramo biti humani z begunci. A v prvi vrsti moramo poskrbeti za upokojence, ki na mesec dobijo 400 evrov pokojnine, in za vse brezposelne,” je dejala predsednica NSi. Dodala je še: “V tej migrantski krizi nam nekdo želi vsiliti, komu moramo pomagati. Na to ne pristajam.” Predsednica NSi Ljudmila Novak je obenem tudi izrazila kritiko nad politiko Evropske unije. “Namesto, da bi EU varovala zunanje meje EU, imamo zdaj veliko notranjih ovir. Slovenija mora nujno sprejeti zgornjo kvoto, torej koliko ljudi je Slovenija sploh sposobna sprejeti. Vlada Mira Cerarja žal ne ukrepa.”

Predsednica NSi je še zatrdila, da smo Slovenci solidaren narod, kar smo že večkrat dokazali, vendar se imamo pravico sami odločati, komu in kako pomagati.