Ljudmila Novak na zadušni maši za žrtve iz Hude jame

DELI:
04.12.2017, NSi

V slovenskem narodnem svetišču Marije Pomagaj je bila v soboto maša zadušnica za vse žrtve slovenske revolucije, predvsem za tiste, ki so bile letos prekopane iz rova sv. Barbare v Hudi jami. Daroval jo je ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore, udeležila pa se je je tudi predsednica NSi Ljudmila Novak, ki je predlagala Zakon o prikritih vojnih grobiščih in pokopu žrtev.

Predsednica NSi je ob robu slovesnosti dejala: »Zadovoljna sem, da se zakon o prikritih vojnih grobiščih in pokopu žrtev izvaja. Vedno znova slišimo poročila, da se grobišča urejajo. Prav je, da je maša za vse te žrtve prav na Brezjah, kajti Marija Pomagaj je prav tisti simbol, ki povezuje Slovence in tudi vse tiste, ki so v času vojne, povojnih pobojev in tudi kasneje trpeli.«

Svete maše so se poleg številnih svojcev in drugih, ki jim je mar za ta del temne slovenske zgodovine udeležili še predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, predsednik komisije vlade za reševanje vprašanj prikritih grobišč Jože Dežman ter predsednik Nove Slovenske zaveze Peter Sušnik.