Ljudmila Novak na TV SLO 3: Erjavec s klovnovskimi izjavami škoduje Sloveniji

DELI:
07.03.2016, NSi

novak-tiskovka“V NSi smo vedeli, da interpelacija zoper Karla Erjavca ne bo izglasovana, ker koalicija varuje svoje stolčke, čeprav vemo, da bi minister Erjavec moral že lani julija odstopiti. Tudi marsikateri koalicijski poslanec se tega zaveda, a ker je potrebna trdnost koalicije, interpelacija ni bila izglasovana,” je v intervjuju za TV Slovenija 3 dejala predsednica NSi Ljudmila Novak. NSi je po njenih besedah z interpelacijo želela opoziriti na napake Karla Erjavca kot zunanjega ministra. “Erjavec ni dober zunanji minister, saj s svojimi klovnovskimi izjavami dela Sloveniji veliko škodo. Tega si prvi mož diplomacije ne bi smel privoščiti,” je dejala predsednica NSi.

Predsednica NSi Ljudmila Novak je tudi spregovorila o Alešu Hojsu, ki je obenem član NSi in predsednik strokovnega odbora SDS. “Ne podpiram sedenja na dveh stolčkih, zato smo na zadnjem kongresu sprejeli jasno določilo, da kdor je član naše stranke ne more biti član strokovnega sveta druge stranke. Za prihodnje smo se tako zavarovali,” je dejala.

Predsednica NSi je v primeru migrantske krize jasno povedala, da bi morale vse evropske in svetovne institucije delati na premirju v Siriji. “EU mora zavarovati svoje zunanje meje in ne sme dopuščati, da tihotapci spravljajo ljudi v Evropo. Ponovna uvedba notranjih meja v EU pa dela veliko škodo na gospodarskem področju,” je dejala Novakova.

“V NSi imamo glede migrantske krize jasno stališče: Slovenija ni dolžna sprejemati migrantov, vojne begunce, ki prihajajo iz vojnih žarišč, pa smo dolžni sprejemati, vendar v omejenem številu. Imamo državljane, ki so 40 let delali in imajo 400 evrov pokojnine in veliko stopnjo brezposelnosti. Ne smemo pozabljati na naše državljane. V NSi menimo, da Slovenija lahko sprejme največ 5000 ljudi,” je dejala.

Celoten intervju na TV Slovenija 3 si lahko pogledate TUKAJ.