Ljudmila Novak na TV SLO 1: Pri noveli ZZZDR gre za levičarsko teorijo spola

DELI:
11.12.2015, NSi

novak7_anpe_090715“V NSi smo za to, da se istospolnim partnerskim skupnostim uredi status, zato smo tudi leta 2005 prav mi predlagali zakon o registraciji istostpolnih skupnostih. Mi ne nasprtujemo tem ljudem, mi ne želimo, da bi bili diskriminirani, želimo si dialoga, da bi bili vsi skupaj srečni v tej družbi,” je na soočenju pred referendumom o noveli ZZZDR na TV Slovenija 1 dejala predsednica NSi Ljudmila Novak. “Na tak način kot je bil ta zakon sprejet, pa mislim da ne upošteva volje večine slovenskih ljudi. Prepričana sem, da bi vsi, ki bi se poglobili, kaj je v ozadju tega zakona, že zjutraj stali v vrsti na referendumu in glasovali proti,” je še dodala.

Po besedah predsednice NSi je pri tej noveli zakona v ozadju levičarska teorija spola in v vseh državah, kjer so ta zakon sprejeli, se je ta stvar nadaljevala z raznimi vzgojnimi teorijami. “Ne želim si, da bi prišla v vrtec po vnuka, ki bi mi pripovedal, da je bil danes punčka, in da so mu brali pravljico o dveh materah. Upam, da si bodo mladi ogledali na spletu vse, kar je v zvezi s tem in glasovali 20. decembra proti, ker gre zanje. Prav tako učitelji, psihologi in pedagogi,” je dejala predsednica NSi.

“Na nasprotni strani govorijo, da smo nestrpni do istospolno usmerjenih. Sama nisem nestrpna in ne želim biti nestrpna, saj želim, da se tem ljudem njihov pravni status uredi. Ne predstavljam pa si učiteljice, ki bo morala učiti nekaj, s čimer se ne bi strinjala. Danes je čas, da glasujemo proti,” je še poudarila predsednica NSi Ljudmila Novak.

Celotno oddajo na TV Slovenija 1 si lahko pogledate TUKAJ.