Ljudmila Novak na taboru NSi: Sloveniji želimo vrniti optimizem, veselje in prihodnost

DELI:
18.06.2017, NSi

“Zakaj ne bi zaupali vase? NSi ima rešitve in pozna cilj. Imamo poštene in odgovorne ljudi, za katere je politika delo za skupno dobro. Krščanski demokrati vemo, kaj je potrebno narediti. Pripravljamo se na čas, ki bo kmalu prišel, da bo NSi odločala o smeri. Smer pa je: boljša, bolj poštena in bolj normalna Slovenija, na katero bomo spet lahko ponosni,” je na kongresu NSi v Žireh povedala predsednica Ljudmila Novak in pokazala, kakšna bo smer stranke v prihodnje.

Takšne Slovenije si ne želimo

V svojem govoru je pokazala na dejanja nekaterih, ki so uničili sanje o tem, da bi bili druga Švica. “Takšne Slovenije, kot jo imamo sedaj, si ne želimo in si je ne želi tudi večina Slovencev, pač pa le nekaj pohlepnežev, nemoralnežev in koristolovcev, ki jim ni nič sveto. Ne narod, ne družina, ne otroci, ne slovenska zemlja, niti slovenska zastava,” je bila do odgovornih za takšno stanje kritična predsednica NSi.

Dotaknila se je tudi aktualnih dogodkov v zvezi z o iranskim pranju denarja v NLB. “Pod krinko nacionalnega interesa se ropajo državna podjetja, zdravstvene ustanove in banke. Celo več – na dan prihajajo neverjetne zgodbe o pranju denarja v državni banki. Pristojni pa ne vedo nič za to. Očitno v tujini o spornih transakcijah v naši banki vedo več kot mi,” je dejala predsednica NSi in dodala: “Slovenija mora biti država, v kateri bodo lumpi sedeli v zaporih, pošteni ljudje pa bodo dobro živeli!”.

Imamo najboljši program in izjemen kadrovski potencial

V nadaljevanju je omenila vse napore Nove Slovenije, da bi ponudila rešitve, a jih vlada vedno znova namerno spregleda. Po njenih besedah se bo stranka še naprej trudila, da bi prinašala rešitve, saj ima vizijo. “Med vsemi strankami imamo najboljši program. Imamo pa tudi izjemen kadrovski potencial. Sposobne, strokovne in izkušene posameznike, ki so pripravljeni voditi katerikoli resor. Imamo vizijo in vemo, kaj Slovenija potrebuje,” je poudarila Ljudmila Novak.

NSi bo na volitvah zasedla vsaj tretje mesto 

Ozrla se je tudi na prihodnje parlamentarne volitve, ki bodo za stranko zelo pomembne. “Na naslednjih parlamentarnih volitvah ne bo pomembno samo to, kdo bo zmagal. Ključen jeziček za sestavo koalicije bo tretja stranka. In tretja bo NSi z več kot 10% glasov! To je naš etapni cilj! Vsak uspešen športnik ali podjetnik si postavi najvišje cilje, ki jih dosega po etapah,” je zagotovila Ljudmila Novak.

Predsednik države naj ne bo igralec ali pozer

“Predsednik predstavlja državo in nas državljane. Predsednik mora biti izkušena oseba in moralna avtoriteta v besedah in dejanjih. Predsednik mora pokazati pravo smer, ko so glave v državi pregrete.  Predsednik ni igralec ali pozer. Predsednik je enostavno človek, ki mora biti v vsem zgled. Hkrati pa mora ostati navaden smrtnik, ki ga funkcija ni pokvarila,” pa je predsednica NSi dejala kot komentar na predvolilno dogajanje v zvezi z volitvami za predsednika republike.

NSi ne bo dopustila, da se iz predsedniške funkcije dela cirkus

Pojasnila je, da Slovenija potrebuje predsednika, ki jo bo usmeril na pot pravih vrednot. Vrednot, ki so trajne, občečloveške, evropske in večne. Ljudmila Novak je izpostavila, da ne iščemo svetnika, ampak človeka, ki se zaveda svojega velikega poslanstva in odgovornosti do ljudi.

Izbor predsednika republike pa naj se po njenih besedah ne sprevrže v komedijo oziroma šov, kot se te dni že nakazuje. “S tem razlogom bo NSi na predsedniških volitvah nastopila s svojim kandidatom ali kandidatko. Ostajamo skrivnostni, saj želimo dobiti zmagovalno kombinacijo. Še enkrat pa sporočam: NSi ne bo dopustila, da se iz predsedniške funkcije dela cirkus,” je v zaključku nagovora na taboru v Žireh dejala Ljudmila Novak.