Ljudmila Novak na soočenju Domovine pokazala odločnost in trdna stališča

DELI:
13.10.2017, NSi

Na včerajšnjem soočenju na uredništvu spletnega portala Domovina.je so nastopile štiri predsedniške kandidatke, med njimi tudi Ljudmila Novak.

Voditelj  Tino Mamić je spraševal o vprašanjih, ki naj bi jih drugi mediji ne postavljali. Tako so kandidatke dobile vprašanja o te, kako bi prispevale k reševanju porazne demografske situacije in kaj so za to že naredile.

Z nekaj konkretnimi vprašanji o vrednotah in samoumestitvi so na Domovini preverjali kakšne so vrednote vseh kandidatk. Vse so prejele tudi vprašanje o tem, kako gledajo na prihodnost slovenske desne-sredine ter kako ocenjujejo odnose na desnici danes.

»Ga. Novak je navdušila z zelo lepo formuliranim zaključkom, da je »otrok nekaj največ, kar lahko doleti mamo in očeta« – odgovor, ki bi tudi na nacionalni televiziji pritegnil pozornost in požel odobravanje,« so zapisali v današnjem komentarju soočenja na Domovini in dodali:

»Novakova je učinkovito formulirala odgovor, ki kaže odločnost in pogum stališča, saj podpira življenje od spočetja do smrti ter zagovarja, da je »vest nad Zakonom in Ustavo« ter da »Pravica do splava ni izrecno zapisana v Ustavi«.

Celotno soočenje si lahko ogledate TUKAJ.