Ljudmila Novak v Tarči ministrici Kolar Celarčevi: To je laž!

DELI:
27.01.2017, NSi

novak1_anpe_090715“Čudim se, glede na to, da pravi ministrica, da je to velik dan za Slovenijo, velik uspeh, da predsedniki koalicijskih strank, niso tukaj, da bi se s tem uspehom tudi oni pohvalili,” je v oddaji Tarča na temo zdravstvene reforme dejala predsednica NSi Ljudmila Novak.

Izrazila je dvom, da vse stranke stojijo za rešitvami ministrice Milojke Kolar Celarc. “Nisem prepričana, da so podane rešitve prave. Glede na to, kaj je ministrica zagovarjala v prejšnjih letih in kar smo prej videli, je to Novi Sloveniji veliko bližje in tudi mi smo pripravili določene predloge za zdravstveno reformo, prosili tudi za sestanek. Gospa ministrica za sestanek skoraj eno leto ni imela časa, kar obžalujem. In mislim, če bo hotela, da bo ta reforma res takšna, da bo pila vodo in da bo res imela neke učinke, mislim, da bo morala več ljudi poslušati,” je bila ostra predsednica NSi.

“Vi ste že dve leti in več na položaju in bi morali že zdavnaj ukrepati. Jaz vam lahko preberem celo vrsto ukrepov, ki jih je Nova Slovenija predlagala, vi pa niste bili niti toliko pozorni, da bi jih poslušali. Kako naj potem vsi podpremo vaše predloge in pri tem sodelujemo?” je opozorila Ljudmila Novak.

Dodala je še: “In tudi to je demagogija, da sedaj smo vsi enako plačevali v zdravstveno blagajno. To je laž. Za dopolnilno zdravstveno zavarovanje smo vsi enako plačevali, sicer se pa prispevki obračunajo od bruto plač. Torej nekateri plačujemo več, nekateri plačujemo manj, storitve pa imamo vsi enake, ne glede na to, koliko plačujemo. In mnogi pravijo, da pri vas ne gre za zdravstveno reformo, ampak za davčno reformo. Tiste, ki imajo več, še bolj obdavčiti, storitve bodo pa na koncu za vse enake.”


Celotno oddajo Tarča si lahko pogledate na tej POVEZAVI.