Ljudmila Novak: Iz predsedniških volitev ne delajmo resničnostnega šova

DELI:
20.06.2017, NSi

Predsednica NSi je bila sinoči gostja v oddaji Studio city, kjer je komentirala predvsem prihajajoče predsedniške volitve in njeno pobudo, da bi država mladoporočencema podarila slovensko zastavo.

Na vprašanje voditelja, ali je NSi že odločena, kdo bo kandidiral za predsednika republike je Ljudmila Novak pojasnila, da v stranki odločitve o tem še ni, prav tako pa jo morajo potrditi tudi organi stranke. Glede na že napovedane kandidature pa je dejala, da izgleda, da nekateri želijo iz kandidature za predsedniško funkcijo narediti cirkus. »Kanček humorja je vedno dobrodošel, vendar ne moremo delati iz predsedniških volitev takšnega resničnostnega šova,« je bila kritična predsednica NSi in napovedala, da bo NSi svojega kandidata za predsedniško funkcijo še predstavila.

Pri podelitvi zastave mladoporočencem gre predvsem za simbolno gesto

Predsednica NSi je v pogovoru obrazložila tudi svoj predlog o podelitvi zastave mladoporočencem. Kot je dejala, je že 13 let pooblaščenka za sklepanje civilnih porok in nedavno so imeli pooblaščenci upravne enote Domžale sestanek, kjer so ugotavljali, da občine ob poroki ne dajejo več daril. »Prej smo mladoporočencem podarjali darila občin. To so ukinili in na koncu jim še vedno čestitamo, nimamo pa nobene, niti simbolične, stvari, da bi jim jo dali. Državo najbolje predstavlja zastava in zato sem podala ta predlog, ki so ga moji kolegi podprli in pravzaprav težko razumem, da so se nekateri iz tega predloga norčevali. Srečujem pa ljudi, ki se mi zahvaljujejo za ta predlog. Poglejte, mladoporočenci po navadi si ustanavljajo novi dom, mi vsi ugotavljamo, da je v Sloveniji premalo domoljubja,« je situacijo pojasnila Ljudmila Novak.

Celoten pogovor v oddaji si lahko ogledate TUKAJ.