Ljudmila Novak: Cerar ima samo dve možnosti – rekonstrukcija ali predčasne volitve

DELI:
26.01.2016, NSi

novak-tiskovkaAktualna vlada pri državljanih nima več zaupanja, zato bo premier Miro Cerar z njo težko izvajal nujno potrebne ukrepe, je na novinarski konferenci poudarila predsednica NSi Ljudmila Novak. Kot je pojasnila, se iz dneva v dan pojavljajo nove afere, “kaznujemo pa kurje tatove”. Od premierja zato pričakuje “odločne ukrepe” oz. vsaj rekonstrukcijo vlade.

V Sloveniji se po njenih besedah potrjuje, da “kaznujemo kurje tatove”, tisti, ki imajo “veliko masla na glavi”, pa jo dobro odnesejo. Spomnila je, da se je Janko Burgar moral z mesta državnega sekretarja posloviti zaradi kraje paštet, medtem ko ministri Mramor, Erjavec in Makovec Brenčičeva ostajajo na svojih položajih.

“Premier ima zgolj dve možnosti: rekonstrukcija vlade ali predčasne volitve,” je poudarila predsednica NSi Ljudmila Novak.

Predsednica NSi Ljudmila Novak je na novinarski konferenci pred parlamentarno obravnavo spomnila še na paket ukrepov za znižanje davkov, ki ga je pripravila NSi. »Veseli smo, bo jutri naš zakon o prispevkih za socialno varnost na dnevnem redu v Državnem zboru in upam, da bo dobil dovolj podpore za obravnavo v nadaljnjem postopku, saj prinaša kar nekaj konkretnih ukrepov v korist gospodarstva,« je pojasnila predsednica NSi.