Ljudje zaradi čakalnih vrst tudi umirajo, ministrica za zdravje pa brez resnih ukrepov

DELI:
31.08.2016, NSi

Jernej_Vrtovec_odbor_julij2015“Kozarec je poln. Stanje v slovenskem zdravstvenem sistemu je izredno kritično. Ministrica Milojka Kolar Celarc v dveh letih svojega mandata ni spreminjala stvari in zaradi tega smo se v Novi Sloveniji odločili za interpelacijo,” je v oddaji 24ur zvečer na Pop TV dejal poslanec NSi Jernej Vrtovec.

“Čakalne vrste se v njenem mandatu ne skrajšujejo, ampak še več – podaljšujejo se in ljudje zaradi tega izgubljajo potrpljenje. Če hočete, ljudje tudi umirajo. Ali imamo kakšen podatek, koliko ljudi je zaradi tega, ker morajo čakati, da pridejo do zdravnika, zaradi tega umrlo? To je zelo krivičen odnos do tistih, ki plačujejo zdravstveno zavarovanje, potem pa ne dobijo želenih storitev,” je na Pop TV poudaril Vrtovec.

“Tudi dialog, ki ga ministrica v bistvu s socialnimi parnterji, z vsemi deležniki, nikakor ne pelje, je razlog za interpelacijo. Tudi v Novi Sloveniji smo že meseca marca, potem ko smo predstavili reformo, poslali dopis za sestanek, pa do tega ni prišlo,” je za 24ur zvečer še povedal poslanec NSi Jernej Vrtovec.

Celotno oddajo 24ur zvečer si lahko pogledate TUKAJ.