Ljudje od politične kulture ne bodo nič bolje živeli. Potrebne so reforme, ki pa jih ni

DELI:
26.08.2016, NSi

Jernej_Vrtovec_Seja_DZ2016_“Vsi politiki si moramo prizadevati za politično stabilnost in za politično kulturo. Ampak ljudje od politične kulture in stabilnosti ne bodo nič bolje živeli. Potrebne so reforme in ukrepi, kar v NSi najbolj pogrešamo,” je v oddaji Odmevi na TV Slovenija 1 dejal poslanec NSi Jernej Vrtovec. “Zelo rad bi pohvalil vlado po dveh letih. Ampak glede na včerajšnji nastop predsednika vlade Mira Cerarja, sem zaskrbljen predvsem v smislu, ker se kaže vsebinski manjko, ki ga ima vlada. Vlada v dveh letih ni skupaj spravila nobene resne reforme, začenši z zdravstveno reformo. V zdravstvu imamo dolge čakalne vrste in dobe, medtem ko so ljudje davčno preobremenjeni, zato je nujna tudi korenita davčna reforma,” je še dodal.

“V NSi smo predlagali tako zdravstveno kot davčno reformo, da bi znižali obdavčitev državljank in državljanov, ampak težava je, ker na vladni strani ni posluha za rešitve,” je še poudaril poslanec NSi. “Želim si, da bi vlada delovala dobro, kajti če bo vlada delovala dobro, potem bodo tudi državljanke in državljani bolje živeli,” je še poudaril Jernej Vrtovec.

“Ta vlada ima izvrstno priložnost. Zunanje okoliščine v EU, kar se gospodarstva tiče, nam gredo zelo na roko. In v takšnih situacijah bi morala vlada izpeljati strukturne reforme, ki bi pomenile, da takrat, ko bodo prišla suha leta in težave, bodo reforme tiste, ki bodo držale pokonci gospodarsko stabilnost in tudi vrednosti sistem,” je v oddaji Odmevi še dejal poslanec NSi Jernej Vrtovec.

Celotno oddajo Odmevi na TV Slovenija 1 si lahko pogledate TUKAJ.