KONGRESNI POGOVORI Z ZANIMIVIMI GOSTI O ZDRAVSTVU, GOSPODARSTVU IN SVETU PO COVID-19

DELI:
21.11.2020, NSi

Na kongresu NSi so potekali tudi trije kongresni pogovore na temo gospodarstva, zdravstva in obdobja po covid-19 z zelo zanimivi gosti.

V prvem pogovoru z naslovom Svet po Covid-19 smo gostili pet eminentnih gostov: dr. Mateja Avblja, dr. Jureta Leskovca, dr. Verico Trstenjak, dr. Žiga Turka in dr. Mateja Tušaka. Najprej je pogovor tekel predvsem o tem, na kakšen način je epidemija vplivala na različne pore družbe, nato pa so profesorji spregovorili o tem, kakšne možnosti se odpirajo po koncu epidemije.

YouTube video

V drugi kongresni razpravi  za naslovom Koronakriza – izziv za prenovo zdravstvenega sistema je z gosti dr. Tino Bregant, Tomažem Gornikom in dr. Federicom Potočnikom tekla beseda predvsem o zdravstvenem sistemu danes in o tem kaj bo potrebno spremeniti, da bo ta postal boljši.

YouTube video

V tretjem in zadnjem pogovoru z naslovom Covid-19 kot priložnost za slovensko gospodarstvo pa so sodelovali Martin Jezeršek, dr. Jure Knez, Mateja Ribič in dr. Janez Šušteršič. Vsi so ocenili, kje se slovensko gospodarstvo nahaja danes, zakaj so se nekatera podjetja dobro prilagodila na epidemijo in kaj se lahko slovensko gospodarstvo v tej epidemiji nauči.

YouTube video