Ker ukrepov ni, vlada ne zna povedati, zaradi katerih zakonov imamo manj brezposelnih

DELI:
30.09.2016, NSi

Jernej_Vrtovec_Seja_DZ2016_“V NSi smo po dveh letih mandata kritični do dela vlade Mira Cerarja. Kljub gospodarski rasti, ki je posledica dobrega dela izvoznikov in podjetnikov, smo priča temu, da primanjkuje strukturnih reform v smislu modernizacije zdravstvenega ali pokojninskega sistema. Kot opozocijska stranka se ne odločamo za interpelacije in razprave brez sklepov ali epilogov, ampak se odločamo za zakonodajne predloge. Žal pa nas koalicija pri tem ne želi slišati,” je v oddaji na TV Slovenija 3 dejal poslanec NSi Jernej Vrtovec.

“Kakšen bo epilog interpelacije o delu vlade, je pa odvisno od predlagateljev, kajti sklepov še ne poznamo,” je še poudaril.

Pozitivne gospodarske aktivnosti so se po besedah Jerneja Vrtovca začele še pred nastopom mandata te vlade. “Ključno pa je, kako ljudje občutijo to delo vlade. Žal kaže, da ljudje dela te vlade ne občutijo, saj ni nobenih ukrepov. Vlada še danes ne zna odgovoriti na vprašanje, zaradi katerih njenih zakonov imamo manj brezposelnih in več delovnih mest,” je opozoril Vrtovec.

“Če želimo imeti močno gospodarstvo, bo treba znižati davke. Pripravili smo zakonodajne ukrepe za znižanje davčne obremenjenosti podjetnikov in zaposlenih, a nas koalicija ni želela slišati. Predstavili smo tudi izhodišča za zdravstveno reformo, a jih vlada ne želi slišati. V NSi imamo ukrepe,” je še poudaril poslanec NSi Jernej Vrtovec.

Celotno oddajo na TV Slovenija 3 si lahko pogledate TUKAJ.