Jožef Horvat v Studiu ob 17h: To, da ima Brglez v rokah pravna mnenja, še ni dovolj

DELI:
06.05.2016, NSi

slovenija 09.07.2015, Jozef Horvat, poslanec, NSi, foto: Anze Petkovsek“To, da ima predsednik DZ Milan Brglez v rokah mnenje nekaj znanih ustavnih pravnikov, še ni dovolj. Mi imamo tretjo vejo oblasti in zato smo v NSi že v prvem odzivu dejali, da naj sodišče presodi, ali je predsednik DZ ravnal prav ali ne,” je v oddaji Studio ob 17h na Radiu Slovenija dejal podpredsednik NSi Jožef Horvat in izrazil poziv Sindikatu delavcev migrantov, naj vendarle pošlje zadevo na Ustavno sodišče RS.

“Če kaj, potem je treba pri dr. Brglezu povedati, da je bil korajžen, da je prevzel odgovornost, ampak to odgovornost v NSi razumemo tako, da če sodišče ne bo sledilo njegovi odločitvi, pričakujemo, da bo isti dan odstopil,” je poudaril Horvat.

“V NSi smo sicer mnenja, da nihče nima pravice zlorabljati pravico do referenduma. Ampak mi poslanci nismo tisti, ki bi sedaj to presojali. Se pa zavedamo, da v tretjem členu Ustave RS piše, da ima v Sloveniji oblast ljudstvo, kar v tej luči razumemo tudi referendum. In tem ljudem, državljanom, je bila sedaj na nek način odvzeta ta pravica,” je v oddaji Studio ob 17h na Radiu Slovenija še poudaril podpredsednik NSi Jožef Horvat.

Celotni oddaji lahko prisluhnete TUKAJ.