Jožef Horvat: V Sloveniji je še vedno velik problem število brezposelnih

DELI:
17.01.2017, NSi

Podpredsednik NSi Jožef Horvat je bil gost v oddaji “Res publica” na tretjem programu TV Slovenija, kjer je spregovoril o popuščanju Vlade Republike Slovenije sindikatom in koncu varčevalnih ukrepov. Predvsem je izrazil pomisleke na račun sprejemanja strukturnih reform, ki jih po njegovem mnenju v tem mandatu ljudje ne bomo doživeli.

“V NSi trdimo, da si ljudje zaslužijo dostojno plačilo za dostojno delo. Ne govorimo o tem, da ima kdo preveč. Govorimo o tem, da morajo biti plače dobre, da nam mladi ne bodo odhajali v tujino. Ko je bila Slovenija v recesiji, smo v NSi govorili, da bodo to državo iz krize potegnili gospodarstveniki. Zato smo leta 2014 pripravili gospodarski program, v katerem smo povedali, da si želimo predvsem nižjih davkov, odprtega gospodarstva in enostavnih postopkov. In prav smo imeli,” je dejal Horvat.

Podpredsednik NSi je še dodal: “Ni pošteno, da vlada govori, da je zaslužna za zdajšnjo gospodarsko rast. Resnica je namreč ta, da je za to rast zaslužno predvsem gospodarstvo. Zato bi bilo primerno, če bi mu vlada zdaj dala več kisika. Podjetnikom je potrebno omogočiti boljše poslovno okolje. V letu 2015 smo ustvarili le za dobre tri odstotke BDP več, kot leta 2008. Še vedno smo leta 2008 imeli 60 tisoč več zaposlenih, kot leta 2015. Problem so delovna mesta in število ljudi, ki ustvarja. Več kot ima država zaposlenih, več prihodkov ima iz naslova plačevanja davkov.”

Celotno oddajo si lahko pogledate na tej POVEZAVI.