Jožef Horvat v Odmevih: Sporočilo Bruslja je resno, Slovenija nujno potrebuje konkretne reforme

DELI:
09.03.2016, NSi

JozefHorvat_izjava2015Potem ko sta Evropska komisija in evroskupina novembra lani ocenili, da je predlog slovenskega proračuna za leto 2016 pretežno skladen z zahtevami v okviru pakta stabilnosti in rasti, je ta teden po zasedanju finančnih ministrov držav z evrom prišlo negativno sporočilo za finančnega ministra Dušana Mramorja – obstaja tveganje, da slovenski proračun za leto 2016 ne bo skladen s pravili.

“Sporočilo je izjemno resno. Obravnavali smo ga že v petek dopoldne na odboru za zadeve evropske unije skupaj s predstavniki Evropske komisije. Če se je Slovenija odločila, da bo letos imela fiskalni napor v višini 0,6% BDP, to pomeni, da mora Slovenija pripraviti strukturne reforme. Primanjkljaj odpravljajo strukturne reforme,” je v oddaji Odmevi dejal podpredsednik NSi Jožef Horvat.

Kot je poudaril podpredsednik NSi, se NSi zavzema za izpeljavo pokojninske in zdravstvene reforme. “Zdravstvena reforma je nujna. V NSi smo že predlagali rešitve, kmalu jih bomo tudi v obliki resolucije državnemu zboru. Obenem je treba tudi nujno izboljšati poslovno okolje. Potrebujemo več kot 10 tisoč novih delovnih mest,” je v oddaji Odmevi dejal podpredsednik NSi Jožef Horvat in opozoril, da je NSi že ob sprejemanju proračuna opozarjala, da proračun ni skladen z evropskimi pravili in zakonom o fiskalnem pravilu.

Celoten posnetek oddaje Odmevi si lahko pogledate TUKAJ.