Poslanec Horvat aktiven tudi na evropski ravni

DELITE TA
PRISPEVEK
01.12.2015, NSi

big_IMG_20151130_132211Podpredsednik NSi in predsednik Odbora za zunanje zadeve Jožef Horvat se v Luksemburgu udeležuje 54. plenarnega zasedanja Konference odborov parlamentov Evropske unije za evropske zadeve (COSAC). V današnjem programu zasedanja je Horvat sodeloval s svojo razpravo pri dveh od treh točk dnevnega reda:

I. European Agenda on Migration – Fight against irregular migration and securing Europe’s external borders
“Dragi kolegi, ne smemo pristati na oženje schengenskega območja oz. na izključitev nekaterih držav članic, npr. tudi Slovenije. To bi lahko pomenilo začetek našega konca,” je med drugim poudaril član slovenske delegacije poslanec Horvat.

II. A Digital Single Market Strategy for Europe
Svojo razpravo je Horvat zaključil z besedami: “Kdor ne bo digitalen, tistega ne bo! Kolegice in kolegi, nimamo več veliko časa za elaborate in strategije. Čas je za konkretno ukrepanje, čas je za akcijo, čas je za dejanja! Ne želim si, da bi ta projekt – Enotni digitalni trg za Evropo doživel enako usodo kot nekateri projekti EU, kot na primer Lizbonska strategija. S tem projektom lahko ustvarimo do 500 milijard € dodatne rasti v Evropi in ustvarimo več sto tisoč novih delovnih mest. Zato: postanimo digitalni!”