Jožef Horvat na TV SLO 3: Predlagali smo razbremenitev božičnice, a nas vlada ni podprla

DELI:
27.05.2016, NSi

slovenija 09.07.2015, Jozef Horvat, poslanec, NSi, foto: Anze Petkovsek“V NSi smo pripravili kar nekaj konkretnih gospodarskih rešitev in predlogov. Potrebno bo spremeniti dohodninsko zakonodajo, treba bo slediti NSi in vpeljati razvojno kapico. Treba je zagotoviti tudi bolj fleksibilen trg dela, kar bi dalo gospodarstvu več kisika,” je v oddaji Na tretjem na TV Slovenija 3 dejal podpredsednik NSi Jožef Horvat.

Po njegovem mnenju bi se morala razbremenitev gospodarstva zgoditi postopoma. “Mi smo predlagali, da se božičnica obravnava tako kot regres za letni dopust, a nas vlada pri tem ni podprla. Lastniki podjetij pravijo, da se želijo odpovedati dobičku in ga želijo razdeliti med zaposlene, ki so njihov največji kapital, ampak država se temu denarju ne želi odpovedati,” je povedal Horvat.

“V ustavi imamo zapisano, da je Slovenija socialna država, a treba si je prizadevati za financiranje socialne države. Zato je treba govoriti o strukturnih reformah,” je v oddaji poudaril Horvat in dodal: “Evropska komisija je ugotovila, da je Slovenija zapustila program presežnega primanjkljaja. Torej ZUJF je prijel, čeprav je bil brutalen.”

Priporočila Evropske komisije bi morala biti po besedah Horvata program te vlade do konca tega mandata. “V teh priporočilih natančno piše, da je treba sprejeti pokojninsko reformo, dolgotrajno oskrbo, pri čemer je treba vzpostaviti tudi fiskalni svet,” je v oddaji na TV Slovenija 3 še dejal podpredsednik NSi Jožef Horvat.

Celotno oddajo si lahko pogledate TUKAJ.