Jožef Horvat ministru za infrastrukturo: Kdaj bo Slovenija z zakonom preprečila prevrtavanje kilometrov pri rabljenih avtomobilih?

DELITE TA
PRISPEVEK
25.01.2016, NSi

JH_na_sejiDZ_govorniskipultJožef Horvat je svoje poslansko vprašanje na današnji redni seji naslovil na ministra za infrastrukto in ga vprašal, kako se bo Vlada RS pripravila na spremembe zakonodaje,ki bo preprečevala poslovne goljufije in oškodovanja kupcev, pri kupovanju rabljenih avtomobilov, pri čemer kupci ne vedo, da so prevoženi kilometri prevrteni nazaj in so dejansko mnogo višji od navedenih.

»Slovenska komisarka Violeta Bulc je pred slabim letom v Evropskem parlamentu napovedala spremembe na trgu rabljenih vozil in zagrozila, citiram, “konec družb, ki rabljenim vozilom prevrtijo kilometre”. Evropski parlament je namreč februarja sprejel direktivo, ki bo najkasneje do leta 2018 poslovnim družbam prepovedala upravljanje storitev povezanih s spreminjanjem realnih podatkov o prevoženih kilometrih pri rabljenih vozilih. Tudi na slovenskem trgu številni prodajalci rabljenih vozil prodajajo vozila pri katerih števec prevoženih kilometrov ne kaže realnega, torej poštenega stanja prevoženih kilometrov,« je v obrazložitvi vprašanja dejal Jožef Horvat in ministra Gašperšiča vprašal:

»Spoštovani gospod minister, sprašujem vas, kako se bo Vlada Republike Slovenije pripravila na spremembe zakonodaje, ki bo preprečevala omenjene storitve poslovnih subjektov in s tem poslovne goljufije in oškodovanja kupcev, ki v dobri veri kupijo avtomobil in ne vedo, da je dejansko število prevoženih kilometrov mnogo večje od navedenih? In kdaj lahko, gospod minister, Državni zbor pričakuje noveliranje področne zakonodaje?«

Celotno vprašanje poslanca Horvata in odgovor ministra si lahko preberete TUKAJ.